Mali grad

Pester športni konec tedna na Kamniškem

21.06.2015

 

V petek 19. junija so plesalke in plesalci Plesnega kluba Šinšin pred polno dvorano Doma kulture Kamnik zaključili svojo 5. plesno sezono in s prelepo predstavo ter  odličnimi koreografijami navdušili občinstvo.

22. dnevi vaterpolistov so se začeli v petek, ob 19.30 uri, ko sta se za žogo v vodi borili ekipi Kamnik modri in Kamnik beli ter zmago slavili slednji z rezultatom 13 : 15.

V dveh dneh se je na kamniškem bazenu Pod Skalco pomerilo 19 ekip v štirih kategorijah, Kamničani so dvakrat osvojili 2.mesto. V finalu do 11 let je na mednarodnem turnirju sodelovalo 10 ekip,  v finalu sta se pomerili ekipi Triglava in Kamnika,  zmago si je priborila ekipa  Triglava z rezultatom  6:2. V polfinalu pokala do 13 let so kamniški vaterpolisti visoko premagali Ljubljančane in z rezultatom  14:3 zasluženo slavili zmago.  V finalu sta se pomerili ekipi  Triglava in Kamnika, rezultat je bil v prid Kranjčanom, ki so zmagali z  9:8 in tako slavili zmago, Kamničani pa so osvojili 2. mesto s katerim so zadovoljni. Več rezultatov na povezavi.

S športno soboto in tradicionalnim košarkarskim maratonom so začeli tudi  člani Košarkarskega kluba Kamnik, ki so  organizirali  prireditev »786 minut košarke«. Igrišče za Vilo na Duplici je oživelo že ob 8. uri in privabilo številne navdušence košarke, kot tudi zabave željne Kamničane in okoličane, ki so navijali in vzpodbujali tekmovalce kljub dežnim kapljam, ki so krojile tudi potek tekmovanja in druženja. Članska, mladinska in veteranska ekipa Calcit Basketball se je pomerila proti ekipam Sport Caffe, Duplice in Kamnika. Poleg tega so svoje košarkarsko znanje, neizprosno borbenost in velikanski užitek  prikazale tudi mlajše selekcije  kluba Calcit Basketball, selekcija U-11, U-13 in U-15. ki so nastopale od 12. do 16 ure.

V soboto in nedeljo je bilo pestro tudi na igrišču za odbojko na mivki Pod Skalco, kjer je potekalo državno prvenstvo do 19 let v odbojki na mivki v ženski in moški konkurenci. Med ženskami je slavila dvojica Marušič/Marušič, v moški pa Šijanec/Plahutnik. Celotne rezultate moške konkurence si lahko ogledate na povezavi, rezultate ženske konkurence pa na tukaj.

Nedeljsko dopoldne ste lahko izkoristili vsi navdušenci plavanja, saj je na kamniškem kopališču Pod Skalco pod okriljem Plavalnega kluba Kamnik za najbolj pogumne potekal 1. Cooperejv test, tekmovalci pa so se v nič kaj prijetnem vremenu pomerili v 3. krogu Gorenjske lige v plavanju.

Športnemu vikendu v Kamniku je piko na i postavila popoldanska prireditev Ambrož Triatlon Kamnik, ki se je pričela z najmlajšo kategorijo »Cici triatlon«, nadaljevala s super sprint triatlonom, triatlonom za vse, štafetami in končala s sprint triatlonom. V večernih urah, ko je sonce posvetilo na Kamnik so bile nagrade podeljene. V ženski kategoriji je absolutna zmagovalka postala Nataša Nakrst, drugo mesto je zasedla Nina Mandl, tretje mesto pa je pripadalo Katji Hočevar. Med moškimi pa je bil absolutni zmagovalec Jure Majdič, drugo mesto je pripadlo Urhu Klenovšku in tretje mesto Klemnu Bojancu.

Vse športne prireditve si je z zanimanjem ogledal v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar, ki se mu je pri otvoritvi in podelitvi nagrad in priznanj pridružil tudi podžupan Matej Slapar. Oba sta slovenskim vaterpolistom povedala nekaj spodbudnih besed, pohvalila prizadevnost članov Vaterpolskega društva Kamnik, predvsem Dareta Homarja ter povabila vse prisotne, da si še kdaj pridejo ogledati vse lepote in znamenitosti kamniške občine.

Besedilo: Sabina Romšak
Fotografije: Vaterpolsko društvo Kamnik, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice