Mali grad

Pester konec tedna za Calcit Volley

14.10.2018

 

Osvojeni niz proti državnim prvakinjam

Pester konec tedna za Calcit VolleyOdbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v svojem debiju v 1. DOL za ženske v domači dvorani izgubile proti Novi KBM Braniku z 1:3 (-19, 23, -7, -15). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke, v soboto, 20. oktobra, gostovale v Kopru pri ekipi Ankaran Hrvatini.

Calcit Volley II – Nova KBM Branik 1:3 (-19, 23, -7, -15)

Kamnik – športna dvorana Kamnik, gledalcev 150. Sodnika: Pevc (Škofja Loka), Vrenko (Šempeter v Savinjski dolini).

Calcit Volley II: Krašovec 8, Špoljarič 2, Topič, Šeme (L), Lužovec , Javornik 1, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek, Zatković 16, Sitar 6, M. Jerala 10, Gojak (L). Trener Franci Obolnar.

Nova KBM Branik: Mlakar, Kaučič 4, Sužnik (L), Dobaj (L), Bračko 3, Najdič 4, Kočar 2, Sobočan 12, A. Jerala 4, Pintar 21, Blagne 8, Lorber Fijak 16. Trener: Samo Miklavc.

V svojem debiju na prvoligaški sceni so mlade kamniške odbojkarice gostile aktualne slovenske državne prvakinje in pričakovano ostale praznih rok. Toda v drugem nizu so presenetile Mariborčanke ter prišle do svojega prvega osvojenega niza med najboljšimi slovenskimi klubi, kar bi lahko bila zanje dodatna motivacija v nadaljevanju prvenstva.

Tudi pod vtisom slovesa nasprotne ekipe so domače odbojkarice v prvi niz vstopile z veliko mero spoštovanja, kar je bilo tudi razumljivo, saj z izjemo Eve Zatković in Manje Jerale do zdaj še niso igrale v prvi ligi. Ob težavah na sprejemu je ob zaostanku petih točk (3:8) domači trener Franci Obolnar vzel polminutni odmor, ki je sprostil njegove varovanke, ki so svoj zaostanek znižale le na dve točki (9:11). Vendar nadaljevanje za Kamničanke ni bilo več tako uspešno, čeprav so se nekajkrat izkazale v bloku in s prvim tempom, toda gostje, ki tekme niso začele v najmočnejši zasedbi, so imele v napadu več razpoloženih igralk. Ob koncu niza so Kamničanke na servis Eve Zatković dosegle štiri zaporedne točke ter nekoliko omilile svoj poraz.

Spodbuden konec uvodnega niza je vlil dodatno hrabrost mladim Kamničankam, ki so po napaki gostij prvič na tekmi prišle do vodstva (5:4). Po bloku Manje Jerale je bilo 11:9, zato je gostujoči trener Samo Miklavc vzel polminutni odmor, ki je nekoliko zaustavil nalet domačink. Na 12. točki je sledilo izenačenje, z blokom Brine Bračko pa so Mariborčanke spet prišle do vodstva (14:13). A le na kratko, kajti po novih dveh napakah gostij je bilo 16:14 za Calcit Volley II, ki je z asom razigrane Eve Zatković pobegnil na tri točke (18:15). Miklavc je posegel po novem polminutnem odmoru, z dvema blokoma Ele Pintar je sledilo novo izenačenje, tokrat na 19. točki, toda na servis Sare Sitar in z blokom Manje Jerale je bilo spet plus tri za Kamničanke (22:19). Čeprav so Mariborčanke izid na 22. točki izenačile, so domačinke z blokom Eve Zatković izkoristile drugo zaključno žogo za svoj prvi niz v prvi ligi.

Začetek tretjega niza je bil popolnoma v znamenju gostij, ki so na servis Ele Pintar dosegle pet zaporednih točk, pri zaostanku osmih točk (2:10) pa je Obolnar vzel še svoj drugi polminutni odmor. Tudi po njem so Mariborčanke, ki so prevladovale v vseh elementih igre, na podaji pa je svoje delo zelo dobro opravljala Sara Najdič, ki je v prvih dveh nizih igrala le na sredini drugega, vztrajno večale prednost. Za Kamničanke, ki so imele težave na sprejemu in v napadu, je bil niz izgubljen že sredi niza, ki se je končal z napako domače ekipe na servisu.

Tudi četrti niz se za domače odbojkarice ni začel dobro, kajti na servis Sare Najdič so Mariborčanke povedle s 5:1, po uspešnem napadu Anite Sobočan že z 11:6. Obolnar je posegel še po svojem drugem polminutnem odmoru, ki je njegove varovanke za trenutek vrnil v igro, vendar so imele gostje v svojih vrstah razpoloženo Elo Pintar. V domači ekipi je korak z gostjami držala Eva Zatkovič, ki je bila ob Manji Jerala tudi najbolj učinkovita igralka Calcit Volleyja II, kar ni bilo dovolj za preobrat. Še več, pri gostjah, ki so prevladovale tudi v bloku,  se je razigrala še Anita Sobočan, to pa je bilo dovolj za zmago Nove KBM Branika.

Izjavi po tekmi

Eva Zatković, korektorica Calcit Volleyja II: »Glede na to, da je bila to naša prva tekma v prvi ligi, smo prikazale solidno igro. Škoda, ker že v prvem nizu nismo začele bolj napadalno, vendar se mi zdi, da smo potem v drugem nizu prikazale zelo dobro igro. V tretjem nizu smo preveč popustile, še vedno nam manjka vztrajnosti, toda če bomo tako nadaljevale v nadaljevanju prvenstva, bomo lahko enakovredno igrale proti številnim ekipam v prvi ligi. Že prihodnjo soboto si na tekmi z Ankaranom lahko obetamo boljši izkupiček.«

Samo Miklavc, trener Nove KBM Branika: »Ne glede na nasprotnika smo veseli, da smo novo sezono začeli z zmago. Ker imamo nekaj težav s poškodbami, smo določene zadeve zarotirali, pokazalo pa se je, da bo tudi druga ekipa Calcit Volleyja dostojno igrala v prvi ligi. V tretjem nizu smo prišli do postave, ki je zaigrala dobro, kar nam je prineslo zmago. Priložnost so dobile tudi mlajše igralke, saj bo sezona še dolga in bodo morale igrati prav vse. Z nekaterimi stvarmi smo zadovoljni, druge bo treba še popraviti, toda tri točke so tri točke.«


Lokalni derbi Kamničanom

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvem krogu 1.DOL za moške v kranjski dvorani Planina s 3:0 (18, 21, 24) premagali domačo ekipo Hiša na kolesih Triglav. Že v petek, 19. oktobra, se bodo ob 19.30 prvič v letošnji sezoni predstavili tudi svojim navijačem, ko bodo v športni dvorani Kamnik gostili Panvito Pomgrad.

Hiša na kolesih Triglav – Calcit Volley  0:3 (-18, -21, -24)

Kranj – Dvorana Planina, gledalcev 200, sodnika: Seifried (Maribor), Ortl (Polzela).

Hiša na kolesih Triglav: Tučen 3, Bregant 15, Kos 3, Bošnjak 9, Pernuš, Mali 2, Libnik (L), Jenko 7, Kök 1. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volley: Pereira 6, Hribar (L), Bregar 8, Golob (L), Jereb 4, Ratek, Vidmar 1, Babkov 7, Štalekar 4, Kvas, Lakner 3, Kotnik, Štembergar Zupan 6.Trener: Aleš Hribar.

Kamničani so se z novim trenerjem Alešem Hribarjem na klopi prvič v novi sezoni na uradni tekmi predstavili kranjskim navijačem, ki so v tekmi z veliko lastnimi napakami, predvsem to velja za domačo ekipo, videli zmago gostov. Zanimivo je, da nihče od odbojkarjev Calcit Volleyja ni dosegel več kot deset točk, na sprejemu pa se je izkazal libero Klemen Hribar, ki je imel 86-odstotno uspešnost.

V prvem nizu sta bila nasprotnika dolgo enakovredna, vendar so bili ves čas v prednosti Kamničani, ki so do prve večje prednosti z asom Matije Jereba, ko so domačinom pobegnili za tri točke (14:11). Čeprav je domači trener vzel polminutni odmor, to ni prineslo preobrata, zato je pri zaostanku petih točk (12:17) posegel še po drugem. A tudi to ni zaustavilo Kamničanov, ki so uvodni niz zanesljivo dobili.

Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so Kranjčani s štirimi zaporednimi točkami povedli s 4:2, kar je bilo tudi njihovo prvo vodstvo na tekmi. Z dobrimi servisi Janka Breganta so domačini prišli tudi do štirih točk prednosti (11:7), vendar je v kamniški ekipi Andrej Štembergar Zupan s tremi zaporednimi točkami znižal zaostanek le še na točko (14:15). Na 17. točki je sledilo izenačenje, v končnici pa so bile na njihovi strani tudi izkušnje, kar jim je prineslo vodstvo z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so na servis Jureta Laknerja odbojkarji Calcit Volleyja povedli s 7:4, ker pa v prvi slovenski ligi ni več tehničnih odmorov, je bil Sašo Rop prisiljen vzeti polminutni odmor. Toda to še ni zaustavilo razigranih gostov, pri katerih je Matija Jereb razigral soigralce in pri 7:12 so Kranjčani vzeli še svoj drugi polminutni odmor. Po njem so se domačini le prebudili, vztrajno nižali svoj zaostanek in na 21. točki je Miha Mali izenačil izid. Po novi točki Breganta so domačini celo prišli do vodstva, v napeti končnici pa so bili bolj zbrani Kamničani, ki so vpisali prve tri točke v letošnji sezoni.


Z dobrim sprejemom do treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvem krogu 1. DOL za ženske gostovale v Šempetru v Savinjski dolini. Čeprav je domača ekipa uvodni niz dobila, so na koncu s 3:1 (-21, 15, 21, 17) do zmage prišle kamniške odbojkarice, ki bodo v drugem krogu gostile Luko Koper. Tekma bo na sporedu v soboto, 20. oktobra, v ŠD Kamnik.

SIP Šempeter – Calcit Volley 1:3 (21, -15, -21, -17)

Šempeter v Savinjski dolini - Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev 150, sodnici: Miklošič (Maribor), Tovornik (Maribor).

Sip Šempeter: Rituper, Ma. Božič, Mo. Božič 2, Praunseis 7, Podbregar 1, Forštnarič 11, Žnidar 14, Doler, Vrhovnik 12, Lekše 8, Mazej (L), Lakovšek 3. Trener: Beno Božič.

Calcit volley I; Kotnik 18, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 13, Pogačar 5, Kostič 23, Vukić, Kaker 9, Zorman 11, Janežič (L). Trener: Gregor Rozman.

V srednjeevropski ligi so kamniške odbojkarice tako proti Strabag Bratislavi doma kot proti Mladosti v Zagrebu dobile uvodni niz, nato pa ostale praznih rok, na gostovanju v Šempetru v Savinski dolini pa je bilo ravno obratno. Domačinke so po odličnem začetku dobile prvi niz, nadaljevanje tekme pa je bilo popolnoma v znamenju Kamničank, ki so zasluženo prišle do prvih treh točk v letošnji sezoni.

V začetku prvega niza so Šempetranke igrale kot v transu, saj so z odličnimi servisi in bloki, kjer se je izkazala Kamničanka v dresu SIP Šempetra Maja Forštnarič gostjam pobegnile za kar devet točk (13:4). Po dveh polminutnih odmorih je trener gostij Gregor Rozman namesto Elene Vukić v igro poslal Katjo Mihalinec, kar se mu je obrestovalo, kajti po napadu Olivere Kostić do domačinke vodile le še za točko (16:15). Vendar je v končnici niza v bloku spet odlično zaigrala Forštnaričeva, svoje so v napadu dodale Petra Vrhovnik, še ena nekdanja calcitovka, Tali Lekše in Anastazija Žnidar, kar je prineslo vodstvo SIP Šempetra z 1:0 v nizih. 

Drugi niz so Kamničanke začele v postavi, v kateri so končale prvega. Razigrala se je Kostićeva, ki je imela največ zaslug za vodstvo z 9:4. Kanček upanja se je v domači ekipi pojavil po napadu Lekšetove (9:10), vendar je bilo njihovega odpora konec po servisih Nine Kotnik in nezaustavljivih Kostićeve in Mihalinčeve v napadu. Niz je končala kapetanka Calcit Volleyja Olivera Kostić.

Tudi v tretjem nizu je Kotnikova nadaljevala z dobrimi servisi, do konca tekme je nabrala kar pet asov, kar je njeni ekipi prineslo vodstvo z 12:7. Do konca niza se Šempetranke na manj kot tri točke niso več približale, spet pa je bila Kostićeva tista, ki je zaključila niz.

V četrtem nizu so varovanke Bena Božiča imele težave s sprejemom na servis Eve Pogačar, za potezo dneva pa je poskrbela Petra Vrhovnik, ki je še enkrat več dokazala, da je vrhunska športnica. Pri zaostanku dveh točk (0:2) je nekdanja kapetanka Calcit Volleyja priznala dotik, ki ga sodnici nista videli. Šempetranke so imele še naprej težave na sprejemu, pri vodstvu gostij s 16:7 pa je bilo bolj ali manj znano, da bodo točke odšle v Kamnik. S 23 točko je tekmo končala Olivera Kostić.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ekipa Sip Šempetra je v prvem nizu odigrala kot v transu. Seveda naša ekipa v tekmo ni odšla z nobeno mero podcenjevanja, saj je ekipa Šempetra dobra ekipa, prav tako pa je v Šempetru vedno dobro vzdušje, tako da smo vedeli da bo težko. Ko je naša ekipa stabilizirala sprejem smo lahko odigrali kot znamo. Ključnega pomena za današnjo zmago je bil dober sprejem.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: OK Calcit Volley in Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice