Mali grad

Peršetova zelo zadovoljna z Bakujem, Krajnc napravil napako

16.06.2015

 

V soboto, prvi tekmovalni dan premiernih evropskih iger v Bakuju, sta nastopila oba člana kamniškega gorsko kolesarskega kluba Calcit Bike Team. V olimpijskem krosu sta v dresu slovenske reprezentance svoje delo opravila dobro. Tina Perše je bila 14., Gregor Krajnc pa 30.

Ženska dirka je bila na sploh prva, ko so podelili medalje na evropskih igrah. Sicer pa je bila dirka v znamenju vetra in prašne proge. Peršetova je bila ena od dveh Slovenk na startu, druga je bila Blaža Klemenčič, ki je bila dolgo časa v igri za najvišja mesta. Peršetova je startni krog končala na 17. mestu, ko je našla svoj ritem pa je počasi napredovala in prikolesarila do končnega 14. mesta.

»Jaz sem se super počutila cel teden. Pred dirko sem bila zelo živčna. Takoj po štartu je trema izginila in našla sem pravi ritem. Na ravnini sem se večino časa vozila v zavetrju in prihranila nekaj moči. Proga se mi je zdela super za voziti. Med dirko sem uživala in tudi z rezultatom na koncu sem zadovoljna,« je sporočila Blejka.

Težje delo je čakalo Krajnc. Imel je več tekmecev kot klubska in reprezentančna kolegica, rezultat pa bi lahko bil boljši, če ne bi že na začetku napravil napake.

»Na startu sem naredil napako, ko nisem zapel pedala. Na prvem zavoju so me zaprli. Start tako ni bil najboljši. Hitro so se naredile skupine, šlo je za taktično dirkanje zaradi vetra. Ni bilo smisla, da bi napadal. Dirka bi bila drugačna, če ne bi naredil tiste napake. Sem pa zadovoljen, saj je bila res lepa in nova izkušnja,« je povedal Šentjurčan.

Krstnih zlatih medalj sta se veselila švicarska zvezdnika Jolanda Neff in Nino Schurter.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografija: Luka Žele


<< Nazaj | Novice