Mali grad

Perovski fitnes na prostem

30.09.2013

 

Še nedolgo tega, nekaj let nazaj, neurejeno, z rastlinjem zaraščeno, prav nič varno področje od perovske brvi do trgovsko-poslovne cone na tako imenovani kamniški obvoznici, ima danes povsem drugačno sliko. Urejena, lepa, varna pot ob Kamniški Bistrici, skorajda idilična, športna podoba se danes riše ob začetku te poti, v neposredni bližini perovske brvi.

Občina Kamnik je v perovskem parku ob Kamniški Bistrici v letošnjem letu omogočila postavitev telovadnih orodij. Telovadna orodja so takoj privabila prve navdušene športnike in telovadce. Novo kamniško pridobitev nismo le toplo sprejeli, ampak smo jo tudi v hipu posvojili oziroma vzeli za svojo ter na orodjih pričeli telovaditi in trenirati. Tudi sami smo pričeli sooblikovati in dopolnjevati »perovski fitnes v naravi«.

Danes na telovadnih orodjih telovadimo praktično vse generacije, in sicer od najmlajših Kamničanov, ki jih spremljajo še starši, pa vse do občanov starih 70 let in več. Telovadimo ženske, telovadimo moški. Telovadna orodja so poskrbela za prijetno druženje Kamničanov pa tudi ljudi od drugod. Kamničane so še dodatno spodbudila k športni rekreaciji v naravi.

Omogočila so zdravo druženja Kamničanov, kajti v športnem parku ob perovski brvi ni alkohola, ni cigaret in podobnega, je le zdrava športna vadba. Zdravo je tudi okolje ob brvi, telovadci namreč vestno skrbimo za čisto okolico ob telovadnih orodjih. Uporabniki telovadnih orodij se vedno znova razveselimo novega obraza v »perovskem fitnesu na prostem«. Svoje prijatelje in znance vabimo k telovadbi, med seboj si pomagamo, informiramo o načinu pravilne in varne izvedbe telovadnih prvin. Vedno več nas je!

"Iskrena zahvala Občini Kamnik, še posebej županu Marjanu Šarcu, da je ob perovski brvi postavil telovadna orodja in tako vzpodbudil in omogočil športno, zdravo druženje vseh generacij Kamničanov v »perovskem fitnesu na prostem«. Župana s tem zapisom javno vabimo, da nas obišče in tudi sam občuti dogajanje ob novopostavljenih telovadnih orodjih. Hkrati župana in vse druge Kamničane, ki o tem odločajo, naprošamo, da bi v parku ob perovski brvi dogradil še kakšno telovadno orodje, po tleh položil tartan, poskrbeli za dodaten koš za smeti in klopco za gledalce izvedb atraktivnih in zanimivih telovadnih vaj. S tem bi poskrbeli za dodatno zadovoljstvo uporabnikov telovadnih orodij ob perovski brvi, ki bi vam bili za vse iskreno hvaležni", je zapisla ekipa Street Workout Kamnik.

Besedilo in fotografije: ekipa Street Workout Kamnik


<< Nazaj | Novice