Mali grad

Parada ob 90. letnici Prostovoljnega gasilskega društva Nevlje s prevzemom gasilskega vozila in veselico

23.06.2014

 

Preteklo soboto so Neveljski prostovoljni gasilci ob praznovanju 90. letnice delovanja društva priredili veliko gasilsko parado s prevzemom in blagoslovom novega gasilskega vozila GVM.

Gasilske parade so se poleg gasilcev in krajanov udeležili še župan Občine Kamnik Marjan Šarec, predstavnik Gasilske zveze Slovenije in Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite, botri novega gasilskega vozila in ostali gostje.

Na gasilski paradi so sodelovali gasilci, mažoretke, narodne noše in Mestna godba Kamnik. Zaključek parade je bil na športnem igrišču, kjer se je izvedla slavnostna predaja in blagoslov novega gasilskega vozila GVM.

Slavnostni govornik župan Marjan Šarec se je vsem gasilcem in gasilkam Prostovoljnega gasilskega društva Nevlje zahvalil za dobro opravljeno delo, jim čestital ob praznovanju 90. letnice delovanja društva ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Poudaril je, da so prostovoljni gasilci in gasilke v ponos našim občanom, zato jim moramo vsi skupaj ustrezno podpirati, saj država in občina brez gasilcev ni sposobna obvladovati kritičnih razmer, kot so nas oziroma nas še bodo doletele.   

Po končanem uradnem delu je sledila gasilska veselica z ansamblom Roka Žlindre in bogatim srečelovom.

Fotografije: Matjaž Pungertar


<< Nazaj | Novice