Mali grad

Palčkova prireditev

05.12.2014

 

V četrtek, 4. 12. 2014, je v Termah Snovik potekala Palčkova prireditev. Pravljično obarvano popoldne se je pričelo ob 16.30 uri v hišici Hrast, kjer so se zbrali vsi ljubitelji Palčka Snovička. Ta jim je pripravil kar nekaj presenečenj.

Prireditev se je pričela z nastopom pevskega zbora Osnovne šole Šmartno v Tuhinju s prav posebno pesmico o Palčku Snovičku, pod vodstvom Petra Pogačarja, ki je pesmico tudi uglasbil. Pravljični svet je pričarala Lučka Drganc, ki nam je prebrala uvod v Pravljico o Palčku Snovičku. Naš palček pa nima le pesmice ampak tudi ples, kar so pokazali najmlajši plesalci Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, ki plešejo pod budnim očesom Alje Camara. Sledila je predstavitev ilustratorke in slikarke Nejke Selišnik, ki je našemu palčku ustvarila podobo v pravljici. Po kratkem pogovoru nam je zaupala kje se je prvič srečala s palčkom in kje ga lahko otroci najdejo, prav tako pa nam je povedala kako postaneš slikar in zakaj tako rada ustvarja za otroke. Prireditve se je udeležil tudi direktor Term Snovik gospod Ivan Hribar, ki je skupaj s palčkom podelil zahvale vsem, ki so sodelovali pri projektu nastajanja pravljice, pobarvanke, poti in celotne podobe Palčka Snovička. Posebne zahvale so poleg zgoraj omenjenih prejeli še: Joži Hribar za izvedbo celotnega projekta Palčka Snovička, Joja Flis Jurko za računalniško oblikovanje pravljice, Tamara Damjanec za lektoriranje ter Olga Drolc za pridobitev kataložnega zapisa.

Prireditev je popestrila tudi razstava zgoraj omenjene slikarke Nejke Selišnik v restavraciji Potočka, ki so si jo ogledali predvsem starši, medtem pa so otroci v družbi nasmejanih animatork ustvarjali na ustvarjalni delavnici, plesali na plesni delavnici in se prepustili pravljici ob pravljični urici. Prireditev je povezovala Nina Igrutinovič.

Zaključek prireditve je bil ob 17.45, ko so se otroci s starši odpravili novim dogodivščinam naproti.

Besedilo in fotografije: Bernard Jarc, Terme Snovik, d.o.o.


<< Nazaj | Novice