Mali grad

PREŽIVITE POLETJE V KAMNIKU

10.06.2016

 

PREŽIVITE POLETJE V KAMNIKU Šolsko leto se počasi končuje in na veselje šolarjev, pa tudi vseh nas, se že bližajo prvi prosti dnevi. Poletne počitnice so tako odlična priložnost za družine, da se skupaj odpravijo na izlete in raziskovanja bližnjih mest, za vse aktivne turiste pa je to čas, da uživanje v sončnih dnevih preživijo v našem srednjeveškem mestu.

Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik vas skupaj s kamniškimi turističnimi ponudniki vabi, da poletje preživite v Kamniku in okolici, kjer za vas pripravljajo veliko raznovrstnega dogajanja in aktivnosti, ki so primerne za vse generacije.

Podroben program prireditev Poletje v Kamniku si lahko ogledate TUKAJ.

Za dodatne informacije so Vam na voljo v prostorih Turistično-informacijskega centra Kamnik, na Glavnem trgu 2, na telefonski številki +386 (0)1 831 82 50 ali na elektronski pošti: tic@kamnik-tourism.si.

PREŽIVITE POLETJE V KAMNIKU!

Bazen Pod Skalco

Kljub dežnim kapljam jutri odprtje kamniškega bazenaKljub dežnim kapljam, bo že danes, 10. junija 2016, spet zaživel bazen Pod Skalco, in sicer z uradnim odprtjem letošnje sezone in brezplačnim kopanjem. Voda je v bazenu sicer pripravljena že nekaj dni, ta vikend pa bo končno primerna tudi za kopanje. Le vreme je še tisti vprašaj, na katerega žal nimamo vpliva. Bazen bo odprt do 31. avgusta 2016, in sicer vsak dan, z izjemo dni, ko se bo na kopališču odvijala katera izmed športnih prireditev ali v primeru zares slabega vrema. Obvestila o zaprtju bomo objavili na uradni spletni strani Občine Kamnik, spletni strani Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik in na oglasni deski na kopališču.

Od ponedeljka do petka bo bazen odprt od 10. do 18. ure, ob vikendih in praznikih pa od 9. do 19. ure. Zaradi velikega zanimanja za sezonske vstopnice, bodo le-te tudi letos na voljo po akcijski ceni (50 odstotni popust na odrasle sezonske karte). Prodaja cenejših vstopnic bo potekala samo na dan otvoritve, torej danes, v petek, 10. junija 2016, na kamniškem bazenu. Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik se je odločil, da ves zaslužek lanskoletne uspešne sezone vrne v obnovo in dodatno ureditev bazena.

Tudi letos različna kamniška društva na kopališču pripravljajo zanimiv poletni program z vrsto zabavnih dogodkov, ki si jih lahko ogledate tudi tukaj.

Cenik 2016

Kulinaričen ogled mesta Kamnik

Z mesecem junijem so na Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik uvedli novo turistično vodenje po mestu. Udeleženci bodo pod vodstvom lokalnega turističnega vodnika spoznavali in degustirali tradicionalne kamniške jedi, ki so del blagovne znamke Okusi Kamnika, obenem pa izvedeli več o zgodovini mesta, o pomembnih Kamničanih in o skrivnostih kamniških uličic.

Vodenje traja 3 ure. Cena kulinaričnega potepanja po mestu znaša 17 evrov/osebo (minimalno 20 udeležencev oziroma se cena spreminja glede na število udeležencev) in vključuje lokalno turistično vodenje po mestu ter degustacijo petih lokalnih tradicionalnih jedi Okusi Kamnika. Udeleženci kulinaričnega potepanja po mestu prejmejo knjižico z recepti Okusi Kamnika na vsako mizo.

Pohodniški festival v Kamniško-Savinjskih Alpah

Gorska veriga Kamniško-Savinjskih Alp privlači poglede z visokimi vrhovi dvatisočakov. S čudovitimi zelenimi dolinami, ki segajo v naročje sivih skal, že stoletja privablja obiskovalce od blizu in daleč.
Približajte se mogočnim goram – iz njih veje mir stoletij.
Drugi zaporedni Pohodniški festival, ki se bo odvijal od 23. do 26. junija, na številnih prizoriščih na območju Kamniško-Savinjskih Alp, ponovno ponuja paleto raznovrstnih dogodkov za vsak okus, vas vabi v naročje Kamniško-Savinjskih Alp.

Več o Pohodniškem festivalu si lahko preberete tudi na spletni strani Kamniško-Savinjske Alpe.

Gorniški filmski večer na Starem gradu

Vabljeni na Gorniški filmski večer na Starem gradu, kjer se bo v petek, 24. junija 2016, ob 20. uri predvajal izbor treh plezalnih filmov 10. festivala gorniškega filma, in sicer Josh Lowell and Peter Mortimer: Črta na nebu, Jon Herranz: Panaroma in Christoph Hainz: Mož Treh Cin. Gre za navdihujoče zgodbe ljudi, ki premikajo meje mogočega, ob tem pa boste zavzdihnili ob neverjetnih pustolovščinah, ki se jih lotevajo.

Velja prost vstop. 

Čez drn in strn - na cvetočih pobočjih Male in Velike planine

Ste kdaj obiskali zeleno dolino, širne gozdove in sončno planoto, nad katero se skrivnostno dvigajo vrhovi, ki ponujajo razkošen razgled? Sedaj je pravi čas, da to doživite! Pa naj vam še nekaj prišepnemo – ne pozabite s seboj vzeti fotoaparata. Velika planina, ki obsega Gojško, Malo in Veliko planino ter Dovjo in Veliko gričo, je največja visokogorska pašna planina na Slovenskem.

Na njej so pastirji zgradili več pastirskih naselij z več kot sto pastirskimi stanovi posebne oblike, ki so zaščitni znak planote. Na planoti sta tudi naravni znamenitosti imenovani Mala in Velika Vetrnica. To sta jami, ki se jima je zaradi preperevanja porušil strop in sta iz njiju nastali udornici. Velika planina je, poleg pastirskih koč in naravnih znamenitostih, poznana tudi po siru trniču, ki je kot kulinarična posebnost predstavljen v projektu Okusi Kamnika.

Če se odločite obiskati pastirsko naselje na planini, lahko izbirate med dostopom z nihalko iz Kamniške Bistrice ali pa se prečudovit svet pastirskega naselja podate odkrivat iz Kranjskega Raka. Na poti lahko obiščete gostoljubne oskrbnike planinskih domov, ki vas bodo z zgodbami in domačo kuhinjo popeljali v svet pastirstva, in sicer Domžalski dom na Mali planini, Dom na Kisovcu, Jarški dom na Mali planini, Črnuški dom na Mali planini, Okrepčevalnica Zeleni rob in Gostilna Pod žičnico. 

Več kot dovolj razlogov torej, da vzamete pot pod noge in se odpravite na eno najlepših planin, ki se ponaša z največjim in najstarejšim planšarskim naseljem v Evropi, ki je ohranilo individualno pastirstvo.

Večdnevni paketi za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa

KAMNIŠKI IZVIRI
Sklop: Aktivno v naročju planin
Trajanje: 4 dni (3 nočitve)

Sprostitev in aktivnosti v neokrnjeni naravi Tuhinjske doline, doline Kamniške Bistrice, Velike planine in Zdravilnega gaja v Tunjicah. Namestitev v najvišje ležečih slovenskih termah, ki so prve v Sloveniji prejele evropski ekološki znak kakovosti, okoljsko marjetico Evropske unije.


VITALNI KAMNIK
Sklop: Aktivno v naročju planin
Trajanje: 3 dni (2 nočitvi)

V treh dneh se boste sprostili v bazenih Term Snovik, sprehodili skozi botanične vrtove Arboretuma Volčji Potok in nabrali novih moči v naravnem Zdravilnem gaju Tunjice. Ogledali si boste neokrnjeno naravo v dolini Kamniške Bistrice in se podali v gorski svet na Veliko planino, kjer pastirji še danes ohranjajo petsto let staro pašno tradicijo. Za konec sledi vrnitev v mestno jedro Kamnika, kjer si boste ogledali srednjeveško mesto in okusili jedi, ki so jih kamniški meščani jedli zadnjih 780 let.

Podrobneje so programi in ceniki dostopni tukaj.

Kamnik za mlade

Poletni meseci so navadno tisti, v katerih se človek sprosti, spočije in uživa. Počitka ne potrebujejo le tisti, ki po osem ali več ur preživijo v
službi, ampak tudi tisti, ki se na pravo službo šele pripravljajo. Govora je o mladih, ki gulijo srednješolske klopi ali pa poslušajo modrosti slovenskih profesorjev na fakultetah. Pogosto je slišati, da se za to populacijo v Kamniku nič ne dogaja, zato v tej prilogi posebej izpostavljamo nekaj dejavnosti za mlade.

Kamfest

V avgustu se tudi letos vrača festival Kamfest. Ta festival z razgledom se uvršča med največje dogodke v Kamniku, primeren
pa je za vse generacije. Festival je v zadnjih letih postal priljubljen tudi drugje po Slovenije, nad njim pa so navdušeni tudi turisti, ki se radi pridružijo živahnemu mestnemu utripu v tem času.

Kulturno društvo Priden možic v sodelovanju s soproducenti letos med 12. in 21. avgustom pripravlja pestro festivalsko dogajanje.

Podroben program pa si boste lahko ogledali na spletni strani organizatorja Kamfest-a, in sicer tukaj.

Športna ponudba

Poleg tradicionalnih pohodniških in kolesarskih avantur, se lahko podate tudi na individualne ali ekipne športne preizkušnje. Najem igrišč za tenis in odbojko na mivki, ki se nahajajo ob kamniškem kopališču »Pod Skalco«, je omogočen vsakomur, zato športn zabava ne bo izostala.

Za malce drugačno športno izkušnjo se lahko v Kamniški Bistrici preizkusite tudi v streljanju z lokom ali pa se preizkusite na »Slackline gurtni« pri planinskem domu. Malce bolj avanturistične skupine prijateljev se lahko odpravijo v gozdove Kamniške Bistrice, kjer se na Kraljevem Hribu soočijo v strateški igri Paintball.

Utrip mladosti v Snoviku

Letos v Termah Snovik za zaključek šolskih dni, v soboto, 18. junija, od 11. do 18. ure, pripravlja »Utrip mladosti«, v katerem bo poskrbljeno za brezskrbno zabavo.

Za tiste z ritmom bodo v zunanjem bazenu pripravili vodno aerobiko s plesno šolo, za tiste z ravnotežjem »Slackline«, za željne zabave pa zabavo z DJ-em.

Program si lahko ogledate tukaj.

Počitniško varstvo v Kamniku

Počitniško varstvo 2016 s pestrim programom in nekaterimi novostmiDruštvo Počitniško varstvo Kamnik bo tudi letos s pomočjo Občine Kamnik organiziralo poletno počitniško varstvo, in sicer od ponedeljka, 27. junija 2016, do srede, 31. avgusta 2016. Varstvo bo potekalo na Osnovni šoli 27. julij v centru Kamnika, vsak dan med ponedeljkom in petkom, od 7. do 16. ure.

Vabljeni so vsi učenci od 1. do 5. razreda, letošnja novost počitniškega varstva je unikatno počitniško varstvo za otroke s posebnimi potrebami. Počitniške dni bodo programsko zaznamovale otroške risanke, ki smo jih že skoraj pozabili. Vsi termini bodo poimenovani po znanih otroških risankah, katerih osnova bo rdeča nit za dejavnosti v terminih.

Poskrbeli bomo za pester in aktiven program. Ne bo manjkalo ustvarjanja, športnih dejavnostih, organizirali bomo tudi različne izlete. Ob toplih in sončnih dneh bomo obiskali tudi bazen.

Koledar poletnih dogodkov

Oglejte si dogodke v občini Kamnik na uradni spletni strani Občine Kamnik www.kamnik.si, in sicer tukaj ali pa na uradni spletni strani Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik.

Koledar prireditev Poletje v Kamniku je dostopen v zloženki.

SE VIDIMO V KAMNIKU!

Fotografije: arhiv Občine Kamnik in Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik


<< Nazaj | Novice