Mali grad

POMEMBNO OBVESTILO - v petek vlak s postaj Kamnik Graben in Kamnik Mesto ne bo vozil

19.09.2013

 

Ob koncu tedna, natančneje od četrtka do sobote, bo v Kamniku v organizaciji Zavoda Vizija Varnosti in Slovenskih železnic potekal seminar s področja zaščite in reševanja z naslovom »Izredni dogodki na železniških tirih in v železniškem predoru«. Zaradi vaje masovne nesreče na železnici bo v petek, 20. septembra 2013, vlak na relaciji Kamnik – Ljubljana – Kamnik vozil samo do oziroma od postaje Kamnik (Kranjska cesta).

Organizator Zavod Vizija Varnosti obvešča, da se bo v soboto, 21. septembra 2013, seminar zaključil z veliko reševalno vajo, ki bo potekala med 9. in 14. uro na območju železnice med postajo Kamnik-Graben in železniškim predorom. Scenarij vaje predvideva masovno nesrečo s prisotno ugrabitvijo vlaka ter hkratno nesrečo avtobusa in vagona z nevarnimi snovmi.

Vse občanke in občane naprošamo, da zaradi lastne varnosti in varnosti udeležencev upoštevate navodila organizatorjev in varnostne službe. Zavedamo se, da je dogodek za marsikaterega opazovalca izredno zanimiv, še posebej, če si lahko dogajanje ogleda od blizu, vendar organizator vseeno prosi za korekten odnos.

Dodatna prošnja za strpno vožnjo velja voznicam in voznikom za soboto, 21. septembra 2013, ko bo v središču mesta prisotnih več reševalnih, gasilskih in policijskih vozil.

Zapor cestišč ne bo, prav tako intervencijska vozila ne bodo uporabljala signalov za prednostno vožnjo, bo pa nekoliko povečan promet. Zavedajmo se, da gre za usposabljanje ekip, ki služijo vsem nam v najtežjih trenutkih našega življenja.

V primeru dodatnih vprašanj in pojasnil se obrnite na organizatorja Zavod Vizija Varnosti.


<< Nazaj | Novice