Mali grad

»POBEGNITE, ŽALOSTNE MISLI! VESELJA SEM ŽEJEN NOCOJ…« - slavnostni koncert Glasbene šole Kamnik

30.03.2015

 

Zvečer se je v Vremšakovi dvorani Glasbene šole Kamnik odvijal slavnostni koncert Glasbene šole Kamnik, ki so ga letos naslovili »POBEGNITE, ŽALOSTNE MISLI! VESELJA SEM ŽEJEN NOCOJ…«. Koncertu je v imenu Občine Kamnik prisluhnil podžupan Igor Žavbi skupaj z ravnateljico Glasbene šole Kamnik Nežo Gruden.

»Pobegnite, žalostne misli! Veselja sem žejen nocoj…« sta prva verza Maistrove pesmi Prazno srce. Hrepenenje po ljubezni in neprestana bližina smrti sta zaznamovala življenje pesnika in vojaka. Uteho in pozabo je iskal v umetnosti, v pisanju poezije in s tem skušal pregnati kljuvajočo misel o minevanju. Z branjem poezije, igranjem in petjem so učenke in učenci Glasbene šole Kamnik osvetlili obe plati osebnosti Rudolfa Maistra – vojaško in pesniško, ravno tako so se spomnili na dela Franceta Balantiča ter vsaj za en večer pogasili žejo po veselju in zapolnili praznino v srcih.

Nastopili so:

Zbrane slavnostnega koncerta, ki se je odvijal v sklopu prireditev ob prazniku Občine Kamnik, je sprva pozdravila in nagovorila ravnateljica Glasbene šole Kamnik Neža Gruden, se vsem zahvalila za obisk in jim zaželela prijeten večer.

Podžupan Igor Žavbi pa je zbranim nekaj besed namenil v imenu Občine Kamnik: »Prav je, da je takšen koncert organiziran ob največjem prazniku Občine Kamnik. Takrat, ko se spominjamo rojstva generala Rudolfa Maistra-Vojanova, vojaka in velikega poeta ter umetnika. Verjamem, da bo danes prostor samo za veselje, žalostne misli pa bodo pobegnile.«

Bogate glasbene točke, v organizaciji profesorice Ane Smrtnik, sta spretno in z občutenim branjem poezije popestrili učenki Glasbene šole Kamnik Miša in Špela.


<< Nazaj | Novice