Mali grad

Ožbej zapušča Osnovno šolo 27. julij Kamnik in hiti novim dogodivščinam naproti

15.06.2017

 

Ožbej zapušča Osnovno šolo 27. julij Kamnik in hiti novim dogodivščinam naprotiDopoldan se je župan Marjan Šarec udeležil valete Osnovne šole 27. julij Kamnik, učenke in učenci pa so nam skupaj z mentorji pripravili prijetno prireditev, na kateri so z navdušenjem in nostalgijo obujali spomine na šolske dni devetošolca Ožbeja.  

  

Ožbej, ki je danes zapustil osnovnošolske klopi, se je zbranim ponosno predstavil z naslednjimi mislimi: »Moje ime je Ožbej. Rodil sem se 26. avgusta 2000 v Celju. Pred štirimi leti sem se z mami preselil v Kamnik, oče je ostal v Trzinu. Velikokrat grem na obisk k njemu in mlajšemu bratu. Osnovno šolo sem začel obiskovati v Trzinu. Ko sva se z mami preselila v Kamnik, sem najprej hodil na Osnovno šolo Toma Brejca. Učna snov je bila pretežka, zato sem v sedmi razred prišel v Osnovno šolo 27. julij Kamnik. Na začetku je bilo kar težko, ker nisem poznal ostalih učencev, pri pouku pa je bilo veliko lažje. Sedaj zaključujem 9. razred z dobrim učnim uspehom. Poleg glasbe veliko svojega prostega časa namenim… saj boste videli čemu. V času šolanja sem se rad udeleževal raznih tekmovanj, predvsem športnih: atletike , plavanja, nogometa in teka na smučeh. Osnovno šolo bom zaključil z lepimi spomini na dobre prijatelje.Skupaj smo preživeli celo vrsto lepih in zabavnih trenutkov in trenutkov, v katerih sem prepoznal prave prijatelje. Stali ste mi ob strani, me spodbujali in mi pomagali. Želim si, da bi nastale vezi med nami take tudi ostale.«

Ravnateljica Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasna Lampe je Ožbeju v novem poglavju življenja zaželela: »Ožbej, upam, da ti popotnica, ki smo ti jo zložili v potovalko življenja ne bo pretežka. Skrbno smo namreč pazili, da smo te opremili z vsemi tistimi stvarmi, ki ti bodo v življenju prišle prav. In kot pravi naš pesnik Tone Pavček: »Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca, … a če ne prideš, ne prvič, ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova.« Naj ti bodo ti verzi vodilo v nadaljnjem življenju. Srečno.«

Čestitkam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec, ki je Ožbeju položil na srce, naj verjame vase in zmogel ter premagal bo vse prepreke življenja.

Učenci posebnega programa so se za Ožbeja naučili pesem »Gradimo prijateljstvo«, učenci 2., 3. in 4. razreda pa so mu zapeli in zaplesali po angleških ritmih pesmi »Ko si srečen«. Z zabavo igro »Nogometna tekma« in ob plesnih ritmih, ki so nas popeljali v skorajšnji zaključek resnično prijetne prireditve, smo se posladkali še s torto ter vsem učenkam in učencem Osnovne šole 27. julij Kamnik zaželeli brezskrbno poletje.


<< Nazaj | Novice