Mali grad

Ozaveščanje javnosti na temo "Kako živeti s poplavami?"

20.10.2015

 

Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Inštitutom za vode Republike Slovenije v letu 2015 kot del aktivnosti za zmanjšanje poplavne ogroženosti na območjih pomembnega vpliva poplav v Sloveniji organizira serijo ozaveščevalnih dogodkov »Kako živeti s poplavami?« Ker so območja pomembnega vpliva poplav prepoznana tudi v občinah Kamnik, Komenda in Domžale, v ta namen organiziramo ozaveščevalni dogodek, ki se bo odvijal v torek, 20. oktobra 2015, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik (Fužine 10).

Na dogodku bo Inštitut za vode Republike Slovenije skupaj z gosti iz Agencije Republike Slovenije za okolje in Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije predstavil aktivnosti Republike Slovenije na področju zmanjševanja poplavne ogroženosti, poplavnih evidenc in informacijskih sistemov, napovedovanja hidroloških razmer in osnove samozaščitnega ravnanja v primeru poplav.

Na dogodek so vabljeni prebivalci in predstavniki občin Kamnik, Komenda in Domžale, predvsem iz območij Stahovice in mesta Kamnik, Nožic, Komende, Most, Suhadol, mesta Domžale in Ihana, predstavniki lokalnih gospodarskih družb, komunalnih podjetij, IPPC in Seveso zavezancev, varstva narave in varstva kulturne dediščine. Z nacionalne, regionalne in lokalne ravni pa so na dogodek vabljeni še predstavniki Agencije Republike Slovenije za okolje, Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Civilne zaščite ter prostovoljnih in poklicnih gasilcev.

Ker si želimo, da bi naša ozaveščevalna aktivnost v čim večji meri dosegla svoj namen, vas prosimo za sodelovanje in izpolnitev kratkega vprašalnika na spletni povezavi https://www.surveymonkey.com/r/R6QY5JQ. Izpolnjeni vprašalniki nam bodo pomagali ovrednotiti stanje ozaveščenosti na terenu in učinkovitosti ozaveščevalne aktivnosti v vašem okolju in tudi širše, v slovenskem merilu. Za vaše sodelovanje se vam že v naprej zahvaljujemo.

Besedilo in fotografiji: Inštitut za vode Republike Slovenije


<< Nazaj | Novice