Mali grad

Otvoritev triatlonske sezone

14.04.2014

 

Z državnim prvenstvom v duatlonu se je začela tudi tekmovalna sezona članov TK Trisport Kamnik, ki so že na prvi tekmi, v Ribnici, 13. 4. 2014, pokazali sadove trdega dela čez zimo. Najprej so v hladnem vremenu nastopili najmlajši cici triatlonci, ki so se pomerili na najkrajši razdalji (500 metrov teka, 2 kilometra kolesarjenje in 250 metrov teka). Najbolje sta se z zmagama odrezala Žiga Podgoršek in Vita Škrjanc, zelo dobro pa so nastopili tudi ostali mladi upi.

Za naslove državnih prvakov pa so se prvič v letošnji sezoni pomerili kadeti in starejši dečki/deklice. V štirih kategorijah so Kamničani osvojili kar 3 državne naslove. Državni prvaki v duatlonu so postali Tjaša Vrtačič, Urška Bernot in Jan Škrjanc, osvojili pa so še tri druga mesta in tri tretja in tako potrdili svoj primat v mlajših kategorijah.

Na sprint razdalji so nastopili z mlado ekipo fantov, dekleta pa tokrat niso nastopila. Najbolje se je z 9. mestom absolutno odrezal Matija Kovačič Ivanjko in obenem tudi postal državni prvak med mladinci. Velja izpostaviti tudi odličen nastop Marka Mandiča, ki je napravil največji napredek od lanske sezone in svoje prvo tekmovanje na sprint razdalji končal na 17. mestu absolutno in na 2. med mladinci. Skupaj pa so Kamničani osvojili 6 odličij za državno prvenstvo. 

Na Portugalskem na mladinskem evropskem pokalu so v sklopu priprav na olimpijske igre mladih nastopili Kristina Uršič, ki je bila s 37. mestom najuspešnejša med Slovenci. Nastopila pa sta tudi Klemen Bojanc in Matevž Planko, ki sta si predvsem nabirala dragocene izkušnje na tekmovanjih najvišjega ranga.

Rezultate si lahko ogledate tukaj.

Besedilo: Grega Zore
Fotografije: Tomaž Vrtačič


<< Nazaj | Novice