Mali grad

Otvoritev razstave »Jadranje za jutri – Uresničitev sanj«

09.02.2014

 

V  petek, 7. februarja, na predvečer kulturnega praznika, je v prvem nadstropju Seydlove hiše (nad Rotovž Caffe-jem) na Glavnem trgu v Kamniku potekalo odprtje druge samostojne fotografske razstave Športnega društva SAPPA.  Skozi fotografski objektiv članov društva so na 20 fotografijah predstavljeni utrinki z lastnega izobraževalno- terapevtskega projekta Jadranje za jutri, ki je namenjen jadranju otrokom s posebnimi potrebami. 

Zbrane je najprej pozdravil podpredsednik društva Matjaž Perše, ki je na kratko opisal projekt in povzel, da smo projekt na veliko zadovoljstvo vseh udeležencev več kot uspešno izvedli v letih 2009, 2011, 2012 in 2013, letos v maju, pa je pred nami že jubilejna peta jadralska zgodba z mladimi udeleženci, za katere je življenje na jadrnici dejansko uresničitev sanj.

V imenu Občine Kamnik je zbrane nagovorila podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar. Poudarila je, da sta  prostovoljstvo in medčloveška pomoč izredno močno vpeta v življenje Kamnika oziroma njegovih prebivalcev, kar je še zlasti prišlo do izraza ob nedavni vremenski ujmi. V tem mozaiku je projekt Jadranje za jutri unikaten primer prostovoljstva oziroma naklonjenosti najbolj ranljivim, ki ni pomemben le za lokalno okolje ampak  tudi precej širše.

Program se je nadaljeval z recitalom in glasbeno-plesno  točko učencev OŠ 27. julija iz Kamnika, ki ga je z več kot spodbudnimi besedami zaključila njihova ravnateljica Jasna Lampe, avtorica izobraževalnega gradiva projekta.

Po uradnem delu se je prijetno druženje nadaljevalo ob pogostitvi, ki so jo pripravili člani društva.

Razstava je odprta do nadaljnjega in na ogled vsem zainteresiranim.

Besedilo in fotografije: ŠD SAPPA


<< Nazaj | Novice