Mali grad

Otvoritev razstave Holylandscape avtorice Adi Shalmon

02.06.2012

 

Foto klub Kamnik je v sklopu letošnjega festivala meseca fotografije - Fotonični tretnutki 2012 organiziral samostojno razstavo izraelske avtorice Adi Shalmon z naslovom Holylandscape. Otvoritev razstave je potekala zvečer v galeriji Doma kulture Kamnik. Razstavo so odprli vodja projekta Simon Podgoršek iz Foto kluba Kamnik, direktor festivala Mesec fotografije Dejan Sluga, direktorica Muzeja novejše zgodovine Celje Andreja Rihter, župan občine Kamnik Marjan Šarec in avtorica razstavljenih fotografij Adi Shalmon. Razstava bo na ogled do 1.7.2012.

O avtorici in projektu Holylandscape

Šesta generacija moje družine v Izraelu in četrta v Jeruzalemu sta oblikovali moje dojemanje dežele in mesta. Odrasla sem ob zgodovinskih pripovedkah in legendah o deželi, katere čar in skrivnostnost ter lepota pokrajine me navdušujejo.

Jeruzalem sestavlja več plasti: plasti zgodovine, ver in religij, plasti vladarjev in podanikov, plasti družbene kompleksnosti. Vse so pustile sledi na pokrajini. Njeno pokrajino so zaznamovala stoletja borb za oblast ter pričevanja prebivalcev, ki so v njej odkrili korenine in neusahljiv vir svoje vere.

Leta sem zbirala fotografije, kraje, občutke in močno vez z deželo. Ta projekt zaznamuje šele začetek procesa katalogiziranja, iskanja, razvrščanja in urejanja mojega lastnega slikovnega arhiva, ki hkrati predstavlja mojo osebno in javno svetodeželo.

Besedilo in fotografije: Bojan Težak, Foto klub Kamnik


<< Nazaj | Novice