Mali grad

Otroško igrišče na Vrhpolju tudi uradno odprto

03.06.2018

 

Otroško igrišče na Vrhpolju tudi uradno odprtoV petek, 1. junija 2018, se je ob 17. uri tudi uradno odprlo otroško igrišče na športnem igrišču Vrhpolje. Igrišče je v večinskem delu financirala Krajevna skupnost Nevlje, za nakup igral pa je sredstva namenila Občina Kamnik. Simbolično sta trak, po predhodnem nagovoru, prerezala in s tem uradno predala igrišče v uporabo najmlajšim prebivalcem, podžupan Matej Slapar in predsednik Krajevne skupnosti Nevlje Tomaž Planko. Za maloštevilne navzoče je sledila še skromna pogostitev z osvežilnimi sladicami, ki jih je pripravila Gostilna Repnik.

Krajevna skupnost Nevlje se za ves vloženi trud, ki so ga k izgradnji igrišča prispevali, poleg Občine Kamnik, zahvaljuje še kamniškemu svetniku Janezu Balantiču, članici sveta Krajevne skupnosti Nevlje Vesni Koprivšek in HK Vrhpolje. Za prostovoljno pomoč pri urejanju okolice pa tudi krajanom Tinetu Žagarju, Jožetu Močniku in Jožetu Miheliču.

V Krajevni skupnosti Nevlje upamo, da se bo projekt obnove športnega igrišča Vrhpolje nadaljeval tudi v prihodnje. Že v tem letu člani HK Vrhpolje obljubljajo ureditev in postavitev orodij za fitnes na prostem. V naslednji fazi bi bilo nujno obnoviti asfaltno površino igrišča ter urediti parkirne prostore. Žal pa takšnega finančnega bremena krajevna skupnost ne more prevzeti samo nase in bodo nujno potrebna tudi sredstva s strani Občine Kamnik.

Besedilo in fotografiji: Tomaž Planko


<< Nazaj | Novice