Mali grad

Otroški parlament v Kotlovnici

17.02.2011

 

Otroški parlament deluje v obliki zasedanj, ki omogočijo sodelovanje vsem osnovnošolcem. Zasedanja potekajo v osnovnih šolah v razrednih skupnostih in na šolskem parlamentu. V vsaki šoli učenci izberejo delegacijo za občinski otroški parlament, tam pa izberejo delegacijo za regijski otroški parlament, kjer predstavniki zastopajo interese vrstnikov na državnem otroškem parlamentu, ki poteka v dvorani Državnega zbora v Sloveniji. Datum letošnjega, 21. Nacionalnega otroškega parlamenta, je 21. marec 2011. 

Tema otroškega parlamenta v šolskem letu 2010/11 je »VPLIV DRUŽBE IN MEDIJEV NA OBLIKOVANJE MLADOSTNIKA«. O omenjeni temi so danes razmišljali otroci vseh sedmih kamniških šol, prav tako pa so na iskriv način prikazali slabosti in prednosti medijev dandanes. Ker je tema zelo široka, so se odločili, da izmed trditev izberejo štiri na katere so se učenci posamezne šole pripravili in stališča, mnenja predstavili vrstnikom in gostom.

Mladi so razpravljali o vplivu medijev, predvsem facebooka in reklamnih oglasov oziroma o naslednjih trditvah:

 

Pogovoru sta se priključila tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in kamniški župan Marjan Šarec. Slednji je poudaril, da so zadnje čase mediji zelo agresivni v iskanju raznih senzacij in mlade opozoril naj ne verjamejo vsemu, kar najdejo na svetovnem spletu. Nataša Pirc Musar pa je mladim predstavila delo informacijske pooblaščenke in mladim parlamentarcem predstavila svoj pogled do Facebooka ter jih povabila na spletno stran IP RS, kjer si lahko preberejo vse o varni uporabi spletnih medijev.


<< Nazaj | Novice