Mali grad

Otroci v Kamniku ugnali velikonočnega zajčka in našli vse košarice s pirhi

19.04.2014

 

Iskanje velikonočnih košaric s pirhi v Kamniku je odlično uspelo! Dogodka, ki sta ga organizirala Združenje pridelovalcev jedilnih jajc Izpod Kamniških Planin – GIZ  in Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, so se najbolj razveselili otroci, ki so bili na lov popolnoma pripravljeni in so komaj pričakali začetek ob 9. uri, ko so se navdušeno »zapodili« po središču mesta.

»Bilo je super, zelo razburljivo! Vesele smo, da smo se lahko skupaj tako zabavale, in si želimo, da bi tak dogodek potekal vsako leto,« so hitele pripovedovati Žana, Tara, Ana, Ivana in Eva, ki so našle toliko košaric s pirhi, da so jih nekaj celo podarile manj uspešnim iskalcem.

Pirhe za košarice so ustvarili malčki kamniških vrtcev, ki so od Združenja pridelovalcev jedilnih jajc Izpod Kamniških Planin – GIZ prejeli donacijo kar tisoč jajčk.

Poleg lova na pirhe, so otroci uživali tudi v kreativnih delavnicah, odrasli pa ob narodnih vižah harmonikarja Jake Klemenčiča iz skupine Novi Sosedje.

Tudi lačen ni bil nihče, saj je bila na stojnicah na voljo pestra ponudba jajčnih dobrot ter domačih jedi ponudnikov, ki so združeni v skupini Okusi Kamnika – Podeželje (Gostilna Pri planinskem orlu, Mesnine Soud, Kmetija Žmoht, Hiša Slaščic Tarangela, Ribogojnica Mihovc), najditelji velikonočnih košaric pa so domov odnesli lepe praktične nagrade, povezane s kulinariko, med njimi tudi škatle jajčk izpod kamniških planin.

Besedilo: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Mojfokus


<< Nazaj | Novice