Mali grad

Otroci so poživeli park Evropa

04.07.2018

 

Otroci so poživeli park EvropaPark Evropa, kjer gostinci in glasbeniki vsak petek od 22. junija do 17. avgusta razvajajo občinstvo na Kul petku, obiskovalce pričakuje nekoliko poživljen. Otroci, ki so vključeni v varstvo v okviru Društva počitniško varstvo Kamnik, so namreč pobarvali manjši zid in tako poskrbeli za lepši ambient. S pomočjo šablon so pokazali, kako sami vidijo kulinarične petkove večere.

Gre za nadaljevanje vsakoletnega sodelovanja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Društva počitniško varstvo Kamnik, ki organizira počitniško varstvo za otroke v Kamniku. Rdeča nit tega tedna je priprava hrane in ravnanje s hrano.

Otroci so obiskali tudi kamniško tržnico, kjer so se srečali z lokalnimi pridelovalci hrane ter spoznali razliko med hrano kupljeno v trgovini in hrano pridelano lokalno. Kako se posamezna živila pripravijo, so se varovanci Društva počitniško varstvo Kamnik naučili ob obisku Vratarnice – Ošterija Pr'Mojci. Mojca Potočnik jim je predstavila načine varne priprave hrane ter za njih pripravila hišno specialiteto beertah, ki so jo otroci z veseljem pojedli. Bertah je sicer moč dobiti tudi na vsakem Kul petku.

Svoje znanje, ki so ga pridobili v tem tednu, bodo otroci pokazali na letošnji Mali tržnici počitniškega varstva. V petek, 6. julija 2018, bodo dopoldan med 9.30 in 10.30 terpopoldan med 13.15 in 14.00 na Glavnem trgu ponujali različne izdelke, hitre prigrizke in zdrave napitke. Denar zbran s prispevki bo namenjen socialno šibki družini. V primeru dežja bo mala tržnica počitniškega varstva potekala naslednji petek, 13. julija 2018.

Kako so otroci poživeli park Evropa, si lahko ogledate vsak dan, posebej privlačno pa bo na naslednjem Kul petku, 6. junija. Tokrat bo živa glasba v znamenju bluesa, kjer bo igral EMŠO Blues Band. V primeru dežja prireditev odpade.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice