Mali grad

Otroci so poleteli na krilih časa

23.03.2017

 

Otroci so poleteli na krilih časaV telovadnici Osnovne šole Toma Brejca smo v okviru praznika Občine Kamnik prisluhnili prijetni prireditvi z naslovom »Mesto na krilih časa«. V imenu Občine Kamnik se je mladim pridružil podžupan Igor Žavbi skupaj z ravnateljico Osnovne šole Toma Brejca Mojco Rode Škrjanc in ravnateljico Glasbene šole Kamnik Nežo Gruden.

Učenke in učenci Osnovne šole Toma Brejca in Glasbene šole Kamnik so nas ob pomoči njihovih mentorjev s pestrim programom resnično navdušili in popeljali skozi različna zgodovinska obdobja našega mesta. Med drugim so obudili legendo o kamniški Veroniki ter zaigrali kratki igri o generalu Rudolfu Maistru in igralki Mariji Veri. S plesom so nas ponesli v 50. leta, ko je v mestu cvetela industrija, in na koncu še povedali, zakaj je Kamnik v današnjem času priljubljena turistična točka.

Ob tej priložnosti je zbrane v imenu Občine Kamnik pozdravil podžupan Igor Žavbi, ki je z navdušenjem zrl v mlade glasbene in igralske upe. V upe, ki so nas začarali s svojo igrivostjo, talentom, iskrenostjo in ponosno, tako kot vedno, obeležili prihajajoči praznik Občine Kamnik.

Zazvenel je kvartet kljunastih flavt v zasedbi Roze Šuštaršič, Aline Seliškar, Janje Pondelk in Pike Šala, z zvoki trobente sta navduševala Maša in Filip Zemljič, na citrah pa Manca Juvan. Prisluhnili smo diatonični harmoniki Justina Repinca, triu trobent v zasedbi Jonasa Steina, Maja Blažiča in Vasje Gorela Burja ter udarnim ritmom tolkalcev Domna Flerina, Antona Špenka in Mihe Šale sta se pridružili še mažoretki Društvo kamniških mažoretk Varonika Živa in Neža. Z veselimi napevi v izvedbi zborčka Osnovne šole Toma Brejca pa zaključili današnjo prijetno prireditev, ki nas je popeljala v čarobni svet. V svet, ko smo poleteli na krilih časa. 


<< Nazaj | Novice