Mali grad

Otroci so okrasili smrečice na Šutni

30.11.2018

 

Otroci so okrasili smrečice na ŠutniOtroci iz kamniških vzgojno izobraževalnih zavodov so danes dopoldan na Šutni okrasili 20 smrečic. Izdelke so otroci iz vrtca Antona Medveda Kamnik, vrtca Peter Pan, vrtca Sonček, vrtca Zarja, osnovne šole Toma Brejca, podružnične šole Vranja peč in iz Ciriusa Kamnik izdelali sami. Smrekice na tej najlepši ulici v Kamniku bodo posebej osvetljene od prihodnjega petka dalje, ko bo v Kamniku prižig praznične osvetlitve.

Otroci so z veseljem povedali, da so okraske pripravili sami in da so jim starši ter vzgojiteljice oziroma učiteljice pomagale »čisto malo«. Nekateri so se pohvalili, da bodo z lastnoročno narejenimi okraski okrasili tudi svoj dom. Za pogostitev otrok in njihovih spremljevalcev je poskrbel Spar Qlandia Kamnik. Njihovi piškoti so posebej razveselili otroke in ni jih bilo malo, ki so po košari s piškoti segli večkrat. Okrasitev smrečic sta si ogledala tudi podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi in v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger, ki sta se tudi pogovorila z otroki.

To je eden izmed dogodkov v sklopu prireditev Pravljični Kamnik. V sredo, 5. decembra, ob 18.00 bo mesto obiskal sv. Miklavž. Prireditev, ki jo organizira Kulturno društvo dr. Franceta Steleta bo na pobočju Malega gradu, v primeru slabega vremena pa v Domu kulture Kamnik.

V petek, 7. decembra, ob 17.00 uri pa sledi prižig praznične osvetlitve z izseki iz muzikala Pepelka, v katerem igrata tudi Uroš Steklasa in Tjaša Hrovat. Posebej pravljično bo tudi v Keršmančevem parku, ki je z odprtjem brezplačnega drsališča postal Veronikina pravljična dežela in v katerem bodo od 17. do 23. decembra tudi otroške delavnice in otroške predstave v Pravljični hiški. Pestro pa bo tudi dogajanje v središču mesta.

Več o programu Pravljični Kamnik si lahko preberete tukaj.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice