Mali grad

Otroci okrasili najlepše mestno jedro, ki bo v petek, 4. decembra 2015, zasijalo v prazničnem Kamniku

01.12.2015

 

Čas beži prehitro in že je tu pravljični december, čas praznikov, obdarovanj in veselja. Prvi decembrski dan so na Šutni »zrasla« pravljična drevesa, namenjena praznični okrasitvi najlepše ulice v mestu. Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik smo se v sodelovanju s kamniškimi vrtci, Vrtcem Antona Medveda Kamnik, Zasebnim vrtcem Sonček, Zasebnim vrtcem Peter Pan, Vrtcem Zarja Kamnik in CIRIUS-om Kamnik, odločili, da skupaj okrasimo staro mestno jedro.

Otroci so pod mentorstvom pridnih vzgojiteljic izdelali praznične okraske, s katerimi so okrasili drevesa in s tem prispevali k lepšemu videzu mesta, predvsem pa pričarali praznično vzdušje. Vsako drevo nosi ime vrtca, pri dekoraciji pa so sodelovala tudi dekleta iz Reciklarnice. Vodja decembrskih prireditev v mestu Doroteja Narat iz Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik se vsem otrokom zahvaljuje in pravi: »To je posebna letošnja novost, za katero si želimo, da bi postala tradicionalna. Vse obiskovalce Šutne prijazno naprošamo, da pazijo na praznično dekoracijo, za katero so se potrudili kamniški otroci.«

V petek, 4. decembra 2015, vljudno vabljeni na prižig prazničnih lučk, na Glavni trg, ko bo naše srednjeveško mesto ob 19. uri zasijalo v decembrski podobi.

Besedilo in fotografiji: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice