Mali grad

Otroci kamniškega počitniškega varstva na obisku pri županu Marjanu Šarcu

08.08.2017

 

Otroci kamniškega počitniškega varstva na obisku pri županu Marjanu ŠarcuŽupana Marjana Šarca so dopoldan obiskali nadobudni otroci kamniškega počitniškega varstva. V sejni dvorani občinskega stavbe so se postavili v vloge občinskih svetnic in svetnikov in pri tem neizmerno uživali, poleg tega pa župana povprašali marsikaj zanimivega.

Občina Kamnik tudi letos v sodelovanju z Društvom počitniško varstvo Kamnik organizira poletno počitniško varstvo, ki se odvija od 26. junija 2017 do 31. avgusta 2017 na Osnovni šoli 27. julij Kamnik. Vsak dan med ponedeljkom in petkom, od 7. do 16. ure, se učenke in učenci kamniških osnovnih šol od 1. do 5. razreda neizmerno zabavajo. Društvo je tako kot vsako leto tudi letos poskrbelo za pester in aktiven program, kjer ne manjka ustvarjanja, športnih dejavnostih, organizirani so različni izleti, otroci pa vroče dni preživljajo tudi na kamniškem bazenu. Poleg tega so letos še posebej aktivni na področju humanitarnega dela, saj so izredno pridni na humanitarni stojnici, kjer vsak lahko nekaj malega prispeva, izkupiček pa bodo ob koncu projekta namenili socialnim društvom in socialno ogroženim družinam.Novost počitniškega varstva je razširitev unikatnega počitniškega varstva za otroke s posebnimi potrebami z uvajanjem dodatnega termina. Pilotni projekt je Društvo ustvarilo na osnovi želja staršev učencev Osnovne šole 27. julij Kamnik v letu 2016. Projekt je nastal v sodelovanju z Osnovno šolo 27. julij Kamnik, sofinancira pa ga Občina Kamnik. Namen projekta je zagotoviti možnost počitniškega varstva vsem otrokom v občini Kamnik, vključno z otroki s posebnimi potrebami.

Počitniški dnevi so letošnje leto programsko zaznamovani s Kamnikom z okolico, program pa so poimenovali »Moje mesto, Kamnik«. Vsi termini so usmerjeni na izobraževanje o znanih Kamničanih in zanimivostih Kamnika z okolico. V tem tednu se bodo počitnikarji učili o generaluRudolfu Maistru, pri tem pa bodo izdelali tako imenovane Maistrove brke, si pogledali njegovo rojstno hišo in spomenik, se učili, kaj vse je v Kamniku po njem poimenovano, usmerjeni pa ne bodo le na njegovo vojaško funkcijo, temveč tudi na pesniško zbirko in kulturno udejstvovanje.

Župan Marjan Šarec je v stavbi Občine Kamnik razigranim otrokom zaželel dobrodošlico in jim odgovarjal na zanimiva vprašanja, pohvalil njihove počitniško poučne dejavnosti, ob tem pa poudaril, da naj brezskrbne dni preživljajo s kar največjo mero veselja.

Otroci so se ob koncu še posladkali, mentorji Društva pa so jih z željo po mnogih doživetjih v novem šolskem letu povabili, da jih obiščejo na počitniškem varstvu v letu 2018.


<< Nazaj | Novice