Mali grad

Otroci enote Sneguljčica se veselijo na novem igralu

24.03.2017

 

Otroci enote Sneguljčica se veselijo na novem igralu Župan Marjan Šarec je dopoldan skupaj z ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liano Cerar s simboličnim prerezom traku predal v uporabo novo igralo enoti Sneguljčica Vrtca Antona Medveda Kamnik. Prireditvi z naslovom  »Sneguljčica na novem igralu« pa je prisostvoval tudi podžupan Igor Žavbi skupaj z vodjo Oddelka za družbene dejavnosti Tino Trček.

Življenje postaja vedno bolj sedeče, vse manj je gibanja v naravi in gibalnih aktivnosti, kar prinaša zdravstvene težave, kot so debelost, ploska stopala in slabša splošna vzdržljivost. Zdrav otrok je otrok v gibanju in zato se vrednosti pridobitve novega igrala zavedajo vsi v kamniškem vrtcu, tako vzgojitelji, starši kot tudi lokalna skupnost. Otrokom novo igralo omogoča dodatne priložnosti ponavljajočega se gibanja, plezanja, guganja, manipuliranja s sipkim materialom, hojo po robovih, potiskanja, raztezanja, padanja, skakanja, gibanja čez ovire. Igralo omogoča tudi integracijo posebnih potreb. Za nakup je Občina Kamnik namenila 7.282,55 evrov, del cene je bil pokrit z donacijami pravnih in fizičnih oseb v vrednosti 3.936,70 evrov, razliko do polne vrednosti, 11.882,25 evrov, pa je prispeval Vrtec Antona Medveda Kamnik.

Ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar se je ob tej priložnosti zahvalila tako Občini Kamnik kot tudi vsem donatorjem in fizičnim osebam, ki so omogočili nakup novega igrala.

Župan Marjan Šarec pa je novo pridobitev kamniškega vrtca pospremil z željami otrokom, tistim, ki so se ob današnji priložnosti prav iskreno veselili: »Verjamem, da bo novo igralo doseglo svoj namen. Občina Kamnik skrbi za počutje otrok Vrtca Antona Medveda Kamnik, zato  verjamem, da bo podobnih investicij še nekaj. Pomlad se je začela in upam, da bodo naši najmlajši ob lepem vremenu lahko izkoristili novo pridobitev.«

Mladi nadobudneži so na igrišče strumno prikorakaliob spremljavi koračnice Dirada – Čimbara ter nas navdušili s plesno točko Heja – Heja in se hitro zapodili na novo igralo, na katerem bodo brez dvoma pletli številne zgodbe o prijateljstvu. 


<< Nazaj | Novice