Mali grad

Otroci Zasebnega vrtca Sonček so gradili prijateljstvo

28.03.2017

 

Otroci Zasebnega vrtca Sonček so gradili prijateljstvo»Ob Bistrici Trobentica,
v mestu pa Marjetica,
v Vrhpolju pa Zvonček je,
Sonček skupno je ime.
Veselje naše je brez dna,
lička nam žarijo vsa,
saj v vrtec radi hodimo,
za smeh vsak dan se trudimo.
Plešemo in rajamo,
na solzice pozabljamo.
Nožice poskakujejo,
ročice vam pa mahajo.«

(Himna Zasebnega vrtca Sonček, avtorica Mirjam Berčan)

Župan Marjan Šarec se je popoldan skupaj z direktorjem Zasebnega vrtca Sonček Matjažem Škabarjem in ravnateljico Zasebnega vrtca Sonček Dito Horvatiček na igrišču enote Trobentica udeležil prijetne prireditve z naslovom »Mi smo prijatelji. Gradimo prijateljstvo.«

Vidne in nevidne niti prijateljstva se pletejo že od malega. Ene ostanejo trdne za celo življenje, ene za krajši čas. A pomembno je, da so iskrene in resnične. Otroci Zasebnega vrtca Sonček so skupaj z vzgojiteljicami in s starši stkali svojo nitko prijateljstva in na prireditvi plesali, peli, se zabavali, obenem pa na ogled postavili tudi razstavo fotografij.

Ob tej priložnosti je zbrane sprva nagovorila ravnateljica Zasebnega vrtca Sonček Dita Horvatiček, s pozdravnimi besedami se ji je pridružil tudi direktor Zasebnega vrtca Sonček Matjaž Škabar.

Župan Marjan Šarec pa je nadobudnim otrokom, ki so mu podarili zapestnico prijateljstva, zaželel obilo veselja v teh pomladnih dneh: »Danes je vaš praznik. Tudi dan, ko pozdravljate pomlad in dan pred občinskim praznikom. Praznik naše občine je praznik nas vseh. Nas, ki v njej živimo in delujemo enkrat bolj uspešno in drugič manj uspešno. Pomembno pa je, da se trudimo in med seboj sodelujemo. Predvsem to sodelovanje prinese marsikdaj tudi prijateljstva, o katerem govorite danes. V prijateljstvu je poleg lepih trenutkov včasih tudi žalostno, ko ti prijatelj pove, česar nočeš slišati. A to je pravi prijatelj. Prijatelj ni samo tisti, ki hvali in ti pritrjuje, ampak je pravi prijatelj tisti, ki ti pove, da si naredil kaj narobe in moraš to tudi popraviti. Tudi na Občini Kamnik nam včasih kaj ne uspe, a pred leti nam je uspelo skupaj z direktorjem Zasebnega vrtca Sonček Matjažem Škabarjem odpreti vrtec, ki že kar nekaj let uspešno deluje in mlade generacije pripravlja na življenje. Na ta vrtec smo na Občini Kamnik zelo ponosni. Želim vam, da bi bili otroci v tem vrtcu med seboj prijatelji.«

Prav prijeten kulturni program, ki so ga začeli z vrtčevsko himno, so pripravili otroci posameznih oddelkov. Žabice, Metuljčki in Ježki so peli o svojih rokah, Gosenice Krtki, Čebelice in Mravljice o prijateljstvu, o tem, kako prijateljstvo gradimo Zajčki in Račke, o pomenu lepšega sveta pa Pikapolonice in Murenčki. Poseben nastop so pripravile tudi vzgojiteljice Vrtca, zbrani so se lahko pridružili ustvarjalni delavnici izdelave zapestnic prijateljstva, odvijal pa se je tudi srečelov, katerega izkupiček bodo namenili Skladu Zasebnega vrtca Sonček. Za preplet misli je poskrbela vzgojiteljica Aida Kralj.


<< Nazaj | Novice