Mali grad

Otroci Zasebnega vrtca Peter Pan ustvarjali kot Rudolf Maister

06.04.2017

 

Otroci Zasebnega vrtca Peter Pan ustvarjali kot Rudolf Maister »Kot se spreminja umetnost,
se spreminjamo tudi sami.
Lepo je, ko nas spreminja umetnost.«

Župan Marjan Šarec se je skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem dopoldan udeležil odprtja razstave Zasebnega vrtca Peter Pan z naslovom »Ustvarjamo kot Rudolf Maister«, ki so jo skrbno pripravili otroci skupine Iskrice skupaj z vzgojiteljicami in vzgojitelji. Še posebej slovesen pa je bil današnji dan, saj je Vrtec obeležil 10. obletnico delovanja.

V Zasebnem vrtcu Peter Pan so se že v mesecu februarju pogovarjali o dr. Francetu Prešernu, ki so ga otroci z oljem upodobili vsak po svoje. V marcu pa so mladi radovedneži skupine Iskrice nato nadaljevali z različnimi slikarskimi tehnikami, domišljiji prepustili prosto pot in danes svoja spoznanja ob Maistrovem slikarskem vplivu izrazili v okviru razstave z naslovom »Ustvarjamo kot Rudolf Maister« ter predstave »Lonček na pike«.

Zbrane je ob prijetnem kulturnem dogodku, ki smo ga umestili v sklop prireditev ob prazniku Občine Kamnik, sprva pozdravila direktorica Zasebnega vrtca Peter Pan Maša Drenik, se zahvalila Občini Kamnik za izkazano podporo ter zbranim opisala kako pridni in ustvarjalni so bili otroci vrtca. In res smo ob pogledu na njihove risbice ter ob poslušanju deklamacij pesmic iz Lončka na pike začutili otroški trud in razigranost, ki sta ogreli srca ponosnih staršev, babic, dedkov, stricev in tet.

Župan Marjan Šarec je čestital Zasebnemu vrtcu Peter Pan tako za uspešno delovanje in podaljšanje koncesijske pogodbe kot tudi za inovativen pristop k dobremu počutju otrok v vrtcu.

Prav posebej pa so otroci razveselili župana Marjana Šarca, saj so mu izročili pesmico, ki so jo sestavili sami, po tem, ko so poslušali pesmi našega rojaka, generala Rudolfa Maistra – Vojanova.

Izvirnosti v tem vrtcu res ne manjka.


<< Nazaj | Novice