Mali grad

Otroci Vrtca Antona Medveda Kamnik skakali do neba ob odprtju novih večnamenskih igral

08.10.2020

 

Otroci Vrtca Antona Medveda Kamnik skakali do neba ob odprtju novih večnamenskih igral»Lepo naše je igrišče,
vsak otrok ga rad obišče.
Glejte tam, nekaj je nastalo,
to seveda naše novo je igralo.

Tam se pleza,
guga in smeji.
Tam otrok lahko se
po toboganu dol spusti.

Prav prijetno
na igrišču se imamo,
tekamo, se razgibamo
in skupaj se igramo.«
(Novo igralo, Melita Lah)

Župan Matej Slapar je danes skupaj s podžupanom Aleksandrom Uršičem, ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liano Cerar in predsednikom Sveta zavoda Urošem Zupanom odprl večnamenska igrala v enotah Rožle in Pestrna. V Vrtcu Antona Medveda Kamnik so s ponosom obeležili ta dogodek, saj sta dve enoti vrtca bogatejši z večnamenskimi igrali, ki bodo pripomogli tudi k motoričnemu razvoju in motoričnim sposobnostim naših malčkov.

V enoti Rožle igrišče krasi novo kombinirano igralo, ki je namenjeno otrokom od 2. leta dalje, za najmlajše pa so na novo oblikovali Rožletov vrtiček za malčke, kjer otroke pričakuje manjše igralo z možnostjo plezanja, vožnjo po toboganu, igrišče so s pridnimi rokami obogatili naši hišniki s čutnim kotičkom, kjer bomo lahko z nogami in rokami pridobivali različne čutne izkušnje.

In nedaleč stran, v enoti Pestrna, je bilo tudi veselo. Otroci so celo poletje z zanimanjem opazovali delavce, ki so odstranili staro igralo, pripeljali pesek, postavili novo igralo, gugalnice, hišniki so posejali travo in jo skrbno zalivali. V enoti Pestrna je za igralo s podlago, v vrednosti 32.613,69 evrov, Občina Kamnik namenila 21.583,95 evrov, v enoti Rožle pa je igralo v vrednosti 6.413,05 evrov Občina Kamnik v celoti financirala.

Ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar se je ob tej priložnosti zahvalila Občini Kamnik za novo pridobitev ter tudi staršem, ki namenjajo sredstva v Sklad vrtca.

Župan Matej Slapar pa je malčkom zaželel veliko užitkov na novih igralih, na katerih verjame, da se bodo pripovedovale tudi majhne in velike otroške skrivnosti.

Njegovim besedam sta se pridružila tudi podžupan Aleksander Uršič in predsednik Sveta zavoda Uroš Zupan.

Otroci obeh enot so nam peli in pripovedovali pesmice skupaj z vzgojiteljicami ter se z navdušenjem podali na nova igrala in od veselja skakali vse do neba.


<< Nazaj | Novice