Mali grad

Otroci Osnovne šole Marije Vere so pozdravili pomlad

22.03.2019

 

Otroci Osnovne šole Marije Vere so pozdravili pomlad Včeraj popoldan se je v telovadnici Osnovne šole Marije Vere odvijala prijetna prireditev, kjer so otroci skupaj z zbranimi pozdravili prvi spomladanski dan. Dogodka se je skupaj z županom Matejem Slaparjem udeležila ravnateljica Osnovne šole Marije Vere Violeta Vodlan ter množica staršev in starih staršev, ki so ponosno pričakovali nastope svojih otrok.

Ob praznovanju občinskega praznika in prihoda pomladi na Osnovni šoli Marije Vere že tradicionalno organizirajo prireditev Pomlad v Kamniku, kjer so nas tudi letošnje leto navduševali s plesom in petjem. Ob tej priložnosti so bile v uporabo predane tribune, saj je Občina Kamnika v letu 2018 v veliki telovadnici pristopila k sanaciji tribun in zamenjavi požarnih vrat. V okviru investicije se je izvedla prilagoditev tribun, namestitev nove ograje na tribunah, preureditev stopnic in zamenjava vseh dostopnih vrat s požarnimi vrati. Telovadnica, ki je bila izdelana v skladu s predpisi v preteklosti in na podlagi inšpekcijske odločbe po novih predpisih ni bila več primerna za organizacijo šolskih in drugih prireditev ter tekmovanj, je zdaj preurejena in kot taka zopet primerna za organizacijo različnih dogodkov. Vrednost investicije je znaša približno 109.000 evrov.

Zbrane je ob prireditvi nagovorila ravnateljica Osnovne šole Marije Vere Violeta Vodlan, ob prihajajočem občinskem prazniku pa je spregovoril tudi župan Matej Slapar.

Pozdravil nas je otroški pevski zbor, učenci 4. razreda so deklamirali nekaj pesmi, posvečenih mamicam in očkom. Mark in Julija sta se zavrtela v tujih plesnih ritmih, v domačih pa so nadaljevali učenci 1. razreda. Gimnastični talent je pokazala Mylana, Martin je zaigralna klarinet. Drugošolci so zapeli kar v angleščini, velik aplavz je požel nastop šolske folklorne skupine, s plesom pa so se predstavili tudi učenci plesne šole Miki. Tretješolci so nam predstavili svojo srečo in prikazali domiselno interpretacijo Rozine Marele. Prireditev sta povezovala pomladno razigrana Zala in Matija.

Fotografije: Osnovna šola Marije Vere


<< Nazaj | Novice