Mali grad

Otroci Društva počitniško varstvo Kamnik obiskali župana

16.08.2021

 

Društvo Počitniško varstvo Kamnik, pod skrbnim vodstvom Gordane Kotnik in Boštjana Koširja, tudi letos s pomočjo Občine Kamnik organizira poletno počitniško varstvo, ki se odvija na Osnovni šoli 27. julij Kamnik v času poletnih počitnic. Otroke, vključene v poletno počitniško varstvo, je dopoldan v sejni dvorani občinske stavbe sprejel župan Matej Slapar.

Poletno počitniško varstvo Društvo Počitniško varstvo Kamnik je namenjeno kamniškim učencem od 1. do 5. razreda. Poskrbljeno je za pester in aktiven program, ki zajema ustvarjalne ter športne delavnice, dnevne obiske bazena, tematske tedne, izlete.

Prvi dan osmega tedna počitniškega varstva je bil namenjen obisku župana, poleg tega pa so pogovor namenili temi današnjega dne, kako pomagati sočloveku. Tudi z županom Matejem Slaparjem so se pogovarjali o tej pomembni temi in mu pripovedovali o tem, kako pomagajo doma pri hišnih opravilih in, kako pomagajo mlajšim sestricam in bratcem. Ena od udeleženk počitniškega varstva je pripovedovala, kako skupaj s svojo mamico pamaga tistim, ki si morejo sami kupiti šolskih potrebščin, spet drugo dekle pa o tem, kako z babico pomaga pri obdarovanju otrok, iz dveh socialno ogroženih družin, z oblačili.

Župan Matej Slapar je nadobudnim in razigranim počitnikarjem zaželel dobrodošlico v stavbi Občine Kamnik, kjer jim je med drugim pokazal tudi poročno dvorano ter maketo Kamnika, odgovarjal jim je tudi na mnoga zanimiva vprašanja. Predstavil jim je delovanje občinske uprave in Občinskega sveta Občine Kamnik ter se jim še posebej zahvalil za to, da tako pridno obiskujejo počitniško varstvo. Velik del pogovora pa so, kot rečeno, namenili torej tudi temu, kako pomagati sočloveku.

Gordana Kotnik je v imenu Društva Počitniško varstvo Kamnik župana v petek, 20. avgusta 2021, povabila na Glavni trg, kjer bodo počitnikarji od 9.15 dalje prodajali izdelke na humanitarni stojnici. V petek zbrane prostovoljne prispevke, bodo namenili za kamniške družine v stiski.

S sladkim presenečenjem so se podali novim dogodivščinam naproti.


<< Nazaj | Novice