Mali grad

Otroci Društva počitniško varstvo Kamnik na obisku pri županu

21.08.2019

 

Otroci Društva počitniško varstvo Kamnik na obisku pri županuDruštvo Počitniško varstvo Kamnik, pod skrbnim vodstvom Gordane Kotnik in Boštjana Koširja, tudi letos s pomočjo Občine Kamnik organizira poletno počitniško varstvo, ki se odvija na Osnovni šoli 27. julij Kamnik v času med 26. 6. 2019 do 30. 8. 2019. Otroke, vključene v poletno počitniško varstvo, je dopoldan v sejni dvorani občinske stavbe sprejel župan Matej Slapar, saj je bil deveti termin med drugim posvečen tudi poklicu župana.

Poletno počitniško varstvo je namenjeno kamniškim učencem od 1. do 5. razreda. Poskrbljeno je za pester in aktiven program, ki zajema ustvarjalne ter športne delavnice, dnevne obiske bazena, tematske tedne, izlete.

Počitniški dnevi Društva so letošnje leto programsko zaznamovani s poklici. Otroci spoznavajo zanimive poklice, ki niso tako zelo vsakdanji. Spoznali so že poklice lončarja, ribiča, gozdarja in lovca, veterinarja, kuharja, vrtnarja in cvetličarja, šivilje, znanstvenika in, kot rečeno, danes tudi poklic župana.

Župan Matej Slapar je nadobudnim in razigranim počitnikarjem zaželel dobrodošlico v stavbi Občine Kamnik, kjer jim je med drugim pokazal tudi poročno dvorano ter jim odgovarjal na mnoga zanimiva vprašanja. Predstavil jim je delovanje občinske uprave in Občinskega sveta Občine Kamnik ter se jim še posebej zahvalil za to, da so poleg počniškega druženja še dobrodelni. V začetku meseca avgusta so se namreč izredno potrudili za izdelke, ki so jih prodajali na humanitarni stojnici, zbrane prostovoljne prispevke pa so namenili za kamniške družine v stiski.

S sladkim presenečenjem so se podali novim dogodivščinam naproti.


<< Nazaj | Novice