Mali grad

Osrednješolska prireditev Osnovne šole Frana Albrehta

25.05.2013

 

Dopoldan se je v Športni dvorani Kamnik odvijala osrednješolska prireditev Osnovne šole Frana Albrehta, kjer se jim je pridružil tudi župan Marjan Šarec skupaj s poslancem Državnega zbora mag. Matejem Toninom. Sprva smo prisluhnili kulturni prireditvi, nato je sledilo športno srečanje učencev, staršev in učiteljev, pripravili so tudi sejem ustvarjalnosti. 

Predvsem v znamenju dobrodelnosti in zbiranju denarja za malo Gajo, so se ob kulturnem delu prireditve predstavile učenke in učenci šole, kot tudi učenke in učenci Podružnične šole Nevlje. Prisluhnili smo učiteljskemu pevskemu zboru, zadoneli so zvoki harmonike Zvonka Mlinarja in Jana Balantiča, Peter Kokalj nas je navdušil z recitacijo, nato pa so nas Na pot okrog popeljali prvošolčki pod vodstvom učiteljic Natalije Rak, Darje Habjan in Majde Pogačnik. Tudi drugošolčki so popestrili dogajanje osrednješolske prireditve in zaplesali pod vodstvo učiteljic Maje Škrjanc in Barbare Spruk Golob. Z Nogami ob tla so pod mentorstvom Monike Šimenc in Maje Benkovič udarjali tretješolci.

Deževni dan pa so nam le malce sončno obarvali tudi otroci Podružnične šole Vranja Peč, ki so se pod vodstvom Maje Jesenik Štefin predstavili s točko Sonce skrito v sončnici. Četrtošolci so nam pod mentorstvom učiteljic Mete Kregar in Marije Ropas zaplesali polko in valček. Sara Ros nam je opisala, kako zgleda zaljubljeni najstnik, Nina Čehič in Zala Kaker sta s koreografijo Ane Medvešček s plesnimi ritmi ogreli občinstvo v dvorani, učenci Podružnične šole Tunjice pa so prikazali, kako so se lotili spomladanskega čiščenja. Nato so sedmošolke Ana Berwanger, Špela Rak, Miša Šala in Zala Dovič zapele pesem Poljubljena. Tudi Podružnična šola Mekinje se je pridružila dogajanju v dvorani in se predstavila z mekinjsko himno, ki je nastala ob 100-letnici njihove šole, nato pa še s plesno točko Zvočnik na pločnik. V sedemdeseta leta skupine ABBA so nas popeljale učenke šestega in sedmega razreda, plesno točko so pripravile skupaj z mentoricami Matejo Stare, Mirto Vrhovnik in Nino Makovec. Ob koncu je sledila še plesno-športna točka petošolcev, pod vodstvom učiteljic Mateje Jamnik in Simone Podboršek.

Obiskovalcev polno Športno dvorano je sprva pozdravil ravnatelj Osnovne šole Frana Albrehta Rafko Lah, nato pa besedo predal županu Marjanu Šarcu: »Še znamo stopiti skupaj in znamo pomagati. Današnji moderni človek išče srečo vsepovsod. Išče jo v materialnih dobrinah in v nakupovalnih središčih. Išče jo, tam, kjer so težko najde. Ali je sreča to, da vozimo polne vozičke iz nakupovalnih središč? Ali je sreča to, da smo oblečeni v vrhunske blagovne znamke? Ali je sreča to, da gremo lahko na zabavo? Ali je sreča kaj drugega? Bolj kot jo iščemo, izgleda, da se nam bolj izmika. Srečni bomo samo takrat, ko bomo drugemu vrnili nasmeh. Vrnili pa ga bomo tako, da mu bomo pomagali. Ljudje niso samo v stiski v daljnih krajih, kot smo bili včasih navajeni, veliko je danes ljudi v naši bližnji okolici, ki potrebujejo našo pomoč. Kot je povedal ravnatelj OŠ Frana Albrehta Rafko Lah, zunaj stoji stojnica za malo Gajo in tam bo priložnost pokazati svoje široko srce. Tudi če damo čisto malo, pomeni, da smo dali nekaj svojega in smo s tem pomagali drugemu. Verjemite mi, da bo sreča prišla sama od sebe. Veseli bomo, da smo nekomu vrnili nasmeh in upanje v ta svet. Bolj, ko se kriza poglablja in iščemo izhod iz nje, bolj se kaže, da je izhod iz le-te v nas samih. Če bomo znali sočloveku pomagati in ne bomo gledali le nase, takrat bomo lahko premagali krizo. Bistvo začetka krize je, da je nekdo hotel imeti več kot drugi, ko pa je to imel, je to izgubil, kajti hitro pridobljeno se lahko hitro izgubi. Krizo lahko reši samo povezanost, dobrota do sočloveka in risanje nasmehov drug drugemu. Danes so nam otroci čudovit zgled za to. Posnemajmo jih in iskrena hvala učencem, ki so tako zavzeto stopili v projekt pomoči mali Gaji.«

Kot že rečeno je bilo današnje dogajanje dobrodelno obarvano, saj se je zbiralo finančna sredstva in donacije za malo Gajo, ki trpi za cerebralno paralizo.


<< Nazaj | Novice