Mali grad

Oskrbovana stanovanja Jesenski dvori odpirajo svoja vrata

26.09.2010

 

Včeraj uradno odprtje prvih oskrbovanih stanovanj v Kamniku. Kompleks 30 stanovanj, prilagojenih za bivanje starejših, se nahaja v bližini Doma starejših občanov.

Uradno odprtje Jesenskih dvorov je investitor, podjetje Alfa-M iz Trzina, združil z dnevom odprtih vrat. Bodoči stanovalci soseske in potencialni kupci so si tako ogledali stanovanja velikosti od 33m2 do 72m2 v štirih stanovanjskih hišah, ob koncu pa se podružili ob prvem jesenskem kostanju.

Stanovanja so opremljena z lastno kopalnico in sanitarijam ter kuhinjskim kotičkom, vse stanovanjske hiše imajo dvigalo. V neposredni bližini je urejenih 25 parkirnih mest za potrebe stanovalcev ter dvorišče, ki bo služilo kot prijeten zunanji prostor za druženje. V sklopu Doma starejših občanov bo stanovalcem na voljo osnovna ter socialna oskrba, kot tudi nekatere ostale storitve, ki se bodo po obsegu in vrsti oskrbe prilagodile potrebam in željam posameznega stanovalca.

Uradno odprtje Jesenskih dvorov je pripadlo županu Tonetu Smolnikarju in direktorju podjetja Alfa- M Marku Koncilji. Župan je ob tem izrazil zadovoljstvo, da je projekt uspešno pripeljan do konca, sam pa vidi v nadaljevanju veliko priložnost in nujno povezavo z Domom starejših občanov v neposredni bližini Jesenskih dvorov.


<< Nazaj | Novice