Mali grad

Organizatorja evropskega prvenstva 2017 v gorskih tekih na Veliko planino Dušan in Mira Papež prejela zastavo evropske zveze

07.07.2016

 

Organizatorja evropskega prvenstva 2017 v gorskih tekih na Veliko planino Dušan in Mira Papež prejela zastavo evropske zvezeNa tehnično in fizično zelo zahtevni progi na evropskem prvenstvu v italijanskem Arcu so se pomerili tekači iz 26 držav. Krožna proga je potekala po stopnicah na grajsko vzpetino, asfaltu in gozdnih poteh, dež na vsakem startu je močil podlago. Slovenski reprezentanti so tekli v mejah pričakovanega, saj je bila ekipa okrnjena zaradi minulega svetovnega prvenstva v gorskem maratonu v Podbrdu in poškodb. Gašper Bregar, tekač KGT Papež, je z uvrstitvijo v prvo polovico izpolnil pričakovanja.

Dušan Papež je na EP nastopal v dvojni vlogi: kot vodja slovenske reprezentance in kot častni prireditelj evropskega prvenstva 2017 v gorskih tekih na Veliko planino.

»Z ženo Miro sva ob navdušeni podpori slovenskih navijačev s ponosom in dostojanstveno sprejela zastavo evropske zveze, obenem pa tudi z velikim spoštovanjem in odgovornostjo do organizacije tako pomembne prireditve. Z izkušnjami svetovnega prvenstva iz leta 2010, z vsemi predanimi, izkušenimi in usposobljenimi prostovoljci, s pomočjo moje družine, sponzorjev in donatorjev, verjamem, da bomo izpeljali prireditev na visokem nivoju in častno ponesli ime Kamnika in Slovenije v svet,« je izjavil Papež. 

Besedilo in fotografiji: Mira Papež


<< Nazaj | Novice