Mali grad

Organizacijsko zahteven kamniški festival Kamfest se je uspešno zaključil minulo soboto

17.08.2021

 

Organizacijsko zahteven kamniški festival Kamfest se je uspešno zaključil minulo sobotoSobotno popoldne je napovedovalo še zadnji Kamfestov večer. Večer, ki je zaokrožil letošnje kamniško poletno dogajanje z več kot 55 dogodki. Koncertom raznovrstnih glasbenih zasedb so organizatorji dodali še godalkanje na odru Pr' Goslač, gledališče za otroke, ulično gledališče, razstave, inštalacije, vrnil se je tudi legendarni unikatni kamfestovski športni dogodek tako imenovani Tek s feršterkerjem na Mali grad. Večina dogodkov je bila brezplačnih, vsi pa so potekali v skladu z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2.

Otroški oder so v soboto na Glavnem trgu sprva napolnili člani Cirkuške skupine Čupakabra, ki so s predstavo Albared pričarali mega cirkuški žur.

Mestni oder so zavzeli Orleki, kjer je zbranim pred koncertom nekaj besed ob zaključku namenil tudi podžupan Bogdan Pogačar in se zahvalil organizatorjem ter soproducentom za dobro izpeljavo festivala, obiskovalcem pa za to, da so upoštevali navodila organizatorjev: »Občina Kamnik si Kamfesta-a ne predstavlja brez tako usklajene in srčne ekipe. Gre za velik organizacijski zalogaj, obenem pa je ta ekipa poleg zabave poskrbela tudi za to, da kultura v Kamniku živi. Gre za največji festival, v okviru katerega je Kamnik resnično zaživel.« Nato pa so zasavski Orleki z izvirno mešanico rock’n’rolla, nekakšen »folk punk polka rock« ter pestro instrumentalno zasedbo, poskrbeli za etno folk glasbeni zaključek na glavnem odru.

Barutanski oder smo sklenili s kamniškim trapom najslavnejših Dupličanov Matter, oder Pr' Goslač, ki je letošnje leto prvič ugledal luč sveta, pa z navezo Jean-Christophe Gairard trio in z godalkanjem udeležencev seminarja Balkan Fiddle Gate, ki se je ves čas, vzporedno s festivalom Kamfest, odvijal v Samostanu Mekinje. Udeleženci seminarja so v večernem času s preko 30 godali napolnili Glavni trg z udarnimi etno ritmi.

Hvala vsem obiskovalcem, ki ste festival podprli in upoštevali vse preventivne ukrepe.

Se vidimo naslednje leto v mestu na Kamfest-u.

Foto utrinki Kamfesta 2021

   
   

Celotno fotogalerijo si lahko ogledate na spletni povezavi organizatorja festivala, in sicer TUKAJ.


<< Nazaj | Novice