Mali grad

Oprema za novo strojnico že na Veliki planini

16.11.2011

 

Kot smo že poročali na Veliki planini poteka letni remont, kar pomeni, da nihalka in sedežnica ne obratujeta. Sanacijske aktivnosti so v polnem teku, vse pa poteka v skladu s terminskim načrtom. Danes je iz Švice prispel kamion z opremo za novo strojnico (elektromotor, pogonsko kolo, reduktor,…). Oprema je že na Zgornji postaji na planini, montaža le-te pa se bo začela v prihodnjih dneh.

 

V podjetju Velika planina smo polno zaposleni tudi z rednimi vzdrževalnimi deli na sedežnici in vlečnicah, poteka pa tudi obnova elektroinštalacije. Prenove je v letošnjem letu deležna tudi Okrepčevalnica Zeleni rob, kjer so dogradili rezervoar za vodo, prenovljena je kopalnica (tuš in stranišče za osebje), manjše prenove bo deležna tudi kuhinja (pomivalni stroj, hladilnica, pečica,…). Trenutno na Zelenem robu poteka menjava strešne kritine iz šinkelnov in menjava oken v zgornjem nadstropju. Gostišče je kljub remontu odprto in obratuje vsak dan med 9. in 16. uro, ob petkih in sobotah pa do 20. ure.

 

Vsa gradbena in vzdrževalna dela na Veliki planini potekajo skladno s terminskim načrtom, po katerem naj bi bila dela končana do 15. decembra 2011; takrat pa se bo tudi uradno začela zimska sezona.

Drage obiskovalce obveščamo, da se na planino lahko odpravijo le peš. Kljub remontu pa izvajamo vse naše programe, vključno s šolskimi izleti in vodenimi ogledi.

Besedilo in fotografije: Polona Grahek, Velika planina d.o.o.

<< Nazaj | Novice