Mali grad

Operacija ne bo potrebna, do modre skupine že v ekipi

09.01.2013

 

Za največjega osmoljenca lanskega leta v ekipi Calcita Volleyballa, Jerneja Stavbarja, se je leto 2013 začelo spodbudno. Včerajšnji pregled pri zdravniku mu je vlil dodatni optimizem, saj operacija mezinca na desni roki ne bo potrebna. Ne samo to, čez približno štirinajst dni se bo lahko normalno pridružil ekipi, tako da bo trener Marko Brumen v prvem krogu modre skupine slovenskega državnega prvenstva že lahko računal nanj. Navkljub poškodbi pa Jernej tudi v teh dneh ne počiva.

“Imam t. i. 'suhe' treninge, kar pomeni, da delam v fitnesu. Večinoma so bile to vaje za noge, zdaj pa, ko nimam več mavca na roki, sem vključil še roke. V sami dvorani pa delam poskoke, šprinte, krepim trebušni in hrbtni del in če me potrebujejo, pomagam pri nekaterih vajah. Če bo okrevanje še naprej potekalo normalno, in če ne bo prišlo do kakšnih zapletov, bom kmalu spet lahko pomagal ekipi. Računam, da bi morda, če me bo trener postavil v ekipo, lahko igral že prvo tekmo v modri skupini. Na srečo operacija ne bo potrebna. Ker bi po njej lahko prišlo do t. i. trdega prsta, kar pomeni, da mezinca na desni roki ne bi mogel več uporabljati, so se zdravniki odločili, da operacije ne bo. Prsta sicer ne bom mogel iztegniti do konca, ker je zdaj pač malo krajši, saj je bila kost zlomljena prečno, zato je prišlo do njenega posedanja, vendar me to pri igranju odbojke ne bi smelo motiti,” je o trenutnem stanju svoje poškodbe povedal odlični bloker Calcita, ki je Kamničanom še kako manjkal na zaključnem turnirju pokala Slovenije. Toda žal nesreča ne počiva. Na enem zadnjih treningov pred zaključnim turnirjem si je na treningu poškodoval mezinec na desni roki in vseh sanj o zaključnem turnirju slovenskega pokalnega tekmovanja je bilo zanj konec. Na njegovo veliko žalost, kajti po besedah trenerja Marka Brumna je bil med igralci, ki so si najbolj želeli bojev v Mozirju. Na treningih je celo odšteval dneve do začetka zaključnega turnirja.

“Tako kot ekipa sem si tudi sam zadal za enega od vrhuncev sezone prav zaključni turnir pokala Slovenije. Do zdaj sem na njem igral dvakrat, obakrat, tako s Kropo kot lani s Calcitom smo bili uspešni v polfinalu, v finalu pa nato proti ACH Volleyju nismo bili ravno konkurenčni. Zato sem si želel tokrat narediti nekaj več. Vse sem podrejal temu cilju, toda na določene zadeve pač ne moreš vplivati. Kot vse treninge, sem tudi tistega oddelal na polno in čeprav sem ostal brez zaključnega turnirja, mi ni žal. Dejstvo je, da če delaš na polno, je možnost poškodb na treningu večja, vendar pa nikoli zaradi tega nisem neke stvari naredil le na pol in tudi takrat nisem. Žal smo na koncu ostali brez finala, ki smo si ga vsi tako zelo želeli.”

V finalu pokala je Salonit nudil dostojen odpor ACH Volleyju, kar je samo dokaz, da so Kamničani v polfinalu izgubili proti dobri ekipi, a je to zanje kaj slaba tolažba. Zdaj so pred njimi novi cilji. Že na začetku februarja se bo zanje začelo državno prvenstvo, ko bodo začeli z igranjem v t. i. modri skupini. V njej se želijo uvrstiti na drugo mesto, saj je prvo bržkone rezervirano za ACH Volley, kar bi jim olajšalo delo v končnici, kajti končni cilj je uvrstitev v finale državnega prvenstva. Že v Mozirju pa smo se lahko prepričali, da bodo imeli vsaj v Salonitu težkega nasprotnika.

“Ne samo v Salonitu, ki je v Mozirju res igral zelo dobro, tudi Panvita bo zelo nevarna. No, če smo iskreni, nas prav vse ekipe, ki bodo igrale v modri skupini, lahko premagajo, če mi ne bomo igrali dobro. Spoštovati moramo vsakega nasprotnika in k vsaki tekmi pristopiti maksimalno resno. En finale nam je že ušel, drugi nam ne sme,” je odločen Stavbar, ki je za letošnjo sezono končal z igranjem v srednjeevropski ligi, medtem ko bodo njegovi soigralci z igranjem v njej nadaljevali v soboto, ko bodo gostovali v Pliberku pri Posojilnici Dobu.

“Na začetku sem bil malo skeptičen, saj sem mislil, da srednjeevropska liga ni bistveno boljša od slovenske in da nas čaka samo veliko vožnje. Vendar se je dejansko pokazalo, da ni tako in da je liga vsaj za stopničko, če ne celo za dve kakovostnejša od slovenske. Res je, da rezultatsko nismo bili najbolj uspešni, vendar sem vodstvu kuba maksimalno hvaležen, da nam je omogočilo igranje v njej. Vsekakor je to nova izkušnja v moji karieri in upam, da bom imel še kdaj priložnost igrati v njej,” meni 27-letni diplomirani veterinar, ki je zaposlen v veterinarski ambulanti Max.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice