Mali grad

Okuženi delavec v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik že pred bolezenskimi znaki okužbe s koronavirusom ni bil v stiku s pacienti

20.03.2020

 

Okuženi delavec v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik že pred bolezenskimi znaki okužbe s koronavirusom ni bil v stiku s pacienti

DODATNO OBVESTILO

Okuženi delavec v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik že pred bolezenskimi znaki okužbe s koronavirusom ni bil v stiku s pacientiZ Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik so nas obvestili, da je po odloku Ministrstva za zdravje zdravstveni dom do preklica ZAPRT.

Obratovale bodo le administrativne ambulante, kjer lahko naročite zdravila, bolniške liste, napotnice za kontrolne preglede. Dosegljive bodo med tednom, kot do sedaj, po telefonu ali na povezavi na spletni strani Zdravstvenega doma Kamnik, in sicer tukaj.

Prav tako bo kot običajno dosegljiv koronaMobi: 051/642 922. Urgenca je ravno tako ZAPRTA, možnost telefonskega posveta pa je na telefonski številki 01/8318 715.

Če boste potrebovali pregled, se pacienti lahko obrnete na Zdravstveni dom Domžale.


Zdravstveni dom dr. Polca Kamnik občanke in občane na dan 20. marec obvešča, da je bila pri enem od zaposlenih potrjena še ena okužba s koronavirusom.

Zaposlena oseba v zadnjem času ni imela stika s pacienti. Nemudoma so bile obveščene pristojne institucije. Epidemiologi so že na poti in bodo podali nadaljnja navodila, o katerih vas bomo obvestili na tej spletni povezavi.

Okuženi delavec v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik že pred bolezenskimi znaki okužbe s koronavirusom ni bil v prostorih zdravstvenega doma

DODATNO OBVESTILO

Po zbranih dodatnih podatkih in po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje velja tudi za paciente, ki so Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik obiskali na dan 11. marec 2020.


V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik je bila potrjena okužba pri enemu od zaposlenih delavcev. Delavec je zbolel v soboto, 14. marca 2020, in ker je zbolel za vikend doma, že pred znaki bolezni ni več vstopal v prostore Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik. O izvidu brisa smo bili obveščeni danes, v torek, 17. marca 2020. Vsi njegovi tesni stiki v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik so bili poslani v samoizolacijo.

Zdravstveni dom je nemudoma obvestil Ministrstvo za zdravje, obveščeni so bili tudi zaposleni. V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca so bili izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe.

Vljudno prosimo vse paciente, ki so med 12. in 13. marcem obiskali Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, da so pozorni na kakršne koli znake okužbe s COVID-19 (visoka temperatura, kašelj in težko dihanje). V primeru suma na okužbo COVID-19 prosimo pokličite našo telefonsko številko 051/642 922.

Besedilo: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.  


<< Nazaj | Novice