Mali grad

Okusi poletja na tematski tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

27.06.2015

 

Ko se na tržnici pojavijo češnje, marelice in prva domača zelenjava vemo, da je v deželo prišlo poletje. Poletje in del poletnega utripa ste lahko začutili tudi na tokratni tržnici Okusi Kamnika-Podeželje in Eko.

Številne obiskovalce, ki so prišli na kamniški Glavni trg je najprej pozdravil in nagovoril v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport občine Kamnik Franci Kramar in jih povabil na pestro poletno dogajanje, ki bo pisano na kožo ljubiteljem kulture, bogastva dediščine preteklosti in predvsem športa, saj Kamnik z okolico v sodelovanju s partnerji v teh dneh pripravlja številne dogodke v okviru Festivala pohodništva, prihodnji teden pa v okviru kolesarskega praznika gosti tudi start kolesarske dirke Giro Rossa. S povedanim se je strinjal tudi kamniški podžupan Matej Slapar, ki je poudaril, da je Kamnik po turistični plati lahko svetel zgled za ostale kraje, saj je središče živahnega turističnega dogajanja, festivalov in dogodkov, ki popestrijo vsakdanji mestni utrip.

Na tržnici ste lahko napolnili vaše košarice z mlečnimi izdelki, češnjami, marelicami, dobrotami iz krušne peči, tradicionalnimi jedmi in osvežilnimi sladicami, za katere je poskrbelo trinajst ponudnikov: gostujoča Kmetija Pelicon iz Goriških Brd, Zlata ptička, Ivankini krofi, Meso Kamnik, Hiška pisanih daril, ki je pripravila tudi poletno delavnico za najmlajše, Tarangela, Kmetija Pibernik, Kmetija Gabršk, Kmetija Pr' Anžič, Kmetija Pr' Kajet, Kmetija Pr' Prajz in Vrtnarija Bohinec.

Za sladko osvežitev in dodatno popestritev so s sladko-slanimi kombinacijami poskrbeli Kamničanka Zala in njeni nekdanji sotekmovalci v oddaji Masterchef: Miha, Blaž, Karmen in Katja, ki so sladoled oplemenitili s trničem in različnimi sadno-zeliščnimi prelivi, ti so bili prava poezija za brbončice radovednih obiskovalk in obiskovalcev.

Prikazan je bil tudi utrip preteklih dni, ko so v Kamniku kovali čisto prave novce. Za plesni skok v poletje pa so poskrbeli še članice in člani Folklorne skupine Kamnik in plesalke Plesnega kluba Šinšin.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: David Lotrič


<< Nazaj | Novice