Mali grad

Okusi Kamnika v Ljubljani

15.09.2013

 

Projekt Okusi Kamnika, v okviru katerega kamniški gostinci predstavljajo tipične lokalne jedi, se bo konec septembra razširil še na živilsko tržnico z Okusi Kamnika - Podeželje in Okusi Kamnika - Eko. Oba nova projekta, skupaj z gostinci z Okusov Kamnika, sta se včeraj številnim obiskovalcem predstavila na Pogačarjevem in Krekovem trgu v Ljubljani.

Na Eko prazniku, posebnem dogodku, ki se na Pogačarjevem trgu tradicionalno odvija samo enkrat v letu, smo predstavili novo znamko Okusi Kamnika – Eko. S projektom predstavljamo kamniške pridelovalce certificiranih eko pridelkov in izdelkov, in sicer od sadja in zelenjave do namazov, sirov, mesnih izdelkov in številnih drugih dobrot. Tokrat se je predstavila Ekološka kmetija Pr' Jernejk iz Motnika.

V neposredni bližini, na Krekovem trgu pred ljubljanskim TIC-em, pa smo na stojnici predstavljali Okuse Kamnika in Okuse Kamnika – Podeželje. Tukaj je kamniške domače izdelke ponudilo Društvo Utrip iz Motnika, Terme Snovik so postregle eko polento s kremo prekajene tuhinjske postrvi. Z gostilne Pri planinskem orlu so v pokušino dali tuhinjsko filo, Eta Kamnik kamniški ženof in gorčico, s strani Meso Kamnik pa so obiskovalci lahko degustirali kamniško kajžerco.

Več informacij najdete na www.OkusiKamnika.si.


<< Nazaj | Novice