Mali grad

Okusi Kamnika na Nedelovem družinskem pikniku v Arboretumu

08.07.2013

 

V nedeljo, 7. julija 2013, so travnate površine Arboretuma zaživele s pisanimi dekami in košaricami družin in prijateljskih družbic, ki so si privoščile užitkarjenje na prostem. Opoldne se je namreč pričel Nedelov piknik, ki je obiskovalcem iz vse Slovenije poleg pisanih aktivnosti za vso družino celo popoldne ponujal okusne jedi in pijače, med drugim tudi izbrane pod znamko Okusi Kamnika.

Imenitno obiskani Arboretum se je tokrat prelevil v prizorišče številnih družinskih piknikov. Stojnice so se šibile od dobrot in praktičnih izdelkov različnih ponudnikov, med katerimi je izstopala ponudba Zavoda za turizem in šport Kamnik, in sicer s promocijo odlične lokalne kulinarike pod skupnim imenom Okusi Kamnika.

Na dveh stojnicah so pripravili pogrinjek v retro stilu s pridihom domačnosti, kjer so obiskovalci degustirali firštov golaž, tuhinjsko filo, tuhinjski kruh in kamniško kajžarico ter občudovali izgled umetelno izdelanega tradicionalnega sira trniča z Velike planine. Na drugi pa so pripravili bolj »priročne« kamniške dobrote, ki so jih družine lahko izbrale za svojo »piknik košarico«, od ekološkega sira do krkih piškotov.

Ekipa Malograjskega dvora je na stojnici Okusov Kamnika pripravljala najbolj sladko izmed izbranih kamniških jedi, kloštrsko kremšnito, ki je privabila številne sladkosnede. Žejo pa so si lahko potešili kar z »Živo vodo« iz tunjiškega Naravnega zdravilnega gaja.

Gastronomska znamka Okusi Kamnika z značilno lokalno kulinariko s tovrstnimi predstavitvami in ponudbo gostincev Kamnika in okolice postaja vse bolj prepoznavna in cenjena, pri Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik pa si jo tudi v nadalje prizadevajo ponuditi domačim in tujim obiskovalcem po celotni občini. »Veseli me, da se je na vabilo odzvalo tako veliko število ljudi, najbolj pa sem zadovoljna z obiskom naših stojnic, kjer je bila ves čas vrsta za pokušino kamniških jedi. To je še en dokaz, kako pomemben projekt so Okusi Kamnika za našo občino in koliko zanimanja je med ljudmi za tradicionalne jedi naših krajev«, je povedala direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar.

Idilična okolica, sproščeno vzdušje zavidljivega števila obiksovalcev vseh generacij, odlična ponudba tipičnih lokalnih jedi in lepo vreme so se izkazali za zmagovalno kombinacijo za popolno nedeljsko popoldne.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice