Mali grad

Okusi Kamnika na Festivalu treh tulipanov

09.05.2015

 

Danes smo Okuse Kamnika predstavljali v Golf Arboretumu v okviru Festivala treh tulipanov, ki je združeval golf, kulinariko in tulipane.

Na degustacijskih stojnicah med igrišči so kamniške dobrote 51 udeležencem turnirja predstavili Kamniška turistična društva, Gostilna Repnik, Terme Snovik z restavracijo Potočka in hiša slaščic Tarangela.

Na degustacijskih stojnicah na golf igriščih je ves dan pet ponudnikov predstavljalo izbrane jedi Okusov Kamnika: trnič, trdi sir hruškaste oblike, kamniško kajžerco, polobarjeno klobaso, tuhinjsko filo iz kruha, jajc, šunke, jajc, čebule in smetane, prekmaš iz dušenih jabolk in fižola v zrnju, kloštrsko kremšnito iz Uršulinskega samostana in rušovc, žganje iz vršičkov in storžev ruševja.

Sodelovali so Kamniška turistična društva, Gostilna Repnik, restavracija Potočka iz Term Snovik in hiša slaščic Tarangela, poseben menu Okusi Kamnika z gamsovo juho, gobovimi štruklji s trničem, firštovim divjačinski golažem in drugimi dobrotami Okusov Kamnika pa je udeležence turnirja pričakal po tekmi tudi v restavraciji Arboretuma.

Zmagovalcem sta ob koncu turnirja nagrade podelila podžupan Matej Slapar in v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar. Slednji se je zahvalil sodelujočim: “Eden od glavnih nalog Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik je združevanje turizma in športa in današnji turnir je zagotovo ena od takšnih uspešnih zgodb. Ob tem bi se rad zahvalil Golf Klubu Arboretumu za idejo, katero smo skupaj uresničili, ter vsem gostinskim ponudnikom, ki so z jedmi razvajali igralce.”

Lani je Slovenija prejela prestižno nagrado za najbolj obetavno golf destinacijo za leto 2015(Undiscovered Golf destination of the year 2015), pri čemer Golf Arboretum v idiličnem okolju in s pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe velja za enega najlepših golf igrišč pri nas.

Zmagovalci turnirja OKUSI KAMNIKA (9. maj 2015)

1. mesto bruto moški: Sebastjan KOPITAR
1. mesto bruto dame: Helena HOJNIK
1. mesto kategorizirani tekmovalci: Nik POGORELČNIK HOJNIK

NETO A (-14)

1. mesto: Arne MISELJ
2. mesto: Boris ZUPANČIČ
3. mesto: Andrej LESKOŠEK

NETO B (14,1 - 21)

1. mesto: David PRINČIČ
2. mesto: Roman VOLČIČ
3. mesto: Roman PIŠKUR

NETO C (21,1 - 54)

1. mesto: Greg MCPARTLIN
2. mesto: Bojan PRINČIČ
3. Andraž SANKOVIČ

NAJDALJŠI UDAREC

moški: Nik POGORELČNIK HOJNIK
dame: Helena HOJNIK

NAJBLIŽJE ZASTAVICI

Andrej LESKOŠEK

Besedilo: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Alenka Hribar, Mojca Ocvirk


<< Nazaj | Novice