Mali grad

Okusi Kamnika na Festivalu treh tulipanov

06.05.2015

 

V soboto, 9. maja 2015, bodo v Golf Arboretumu Okusi Kamnika razvajali udeležence in obiskovalce golf turnirja v okviru Festivala treh tulipanov. Na degustacijskih stojnicah med igrišči za golf se bodo s tipičnimi jedmi Kamnika in okolice predstavila kamniška turistična društva, Gostilna Repnik, Terme Snovik z restavracijo Potočka in hiša slaščic Tarangela.

Med 8. in 10. majem bo v Golf Arboretumu prvič s sloganom Golf, kulinarika in tulipani potekal Festival treh tulipanov, kjer bo drugi dan namenjen predvsem lokalni kulinariki in turnirju golfa Okusi Kamnika hcp stableford. Na degustacijskih stojnicah, ki bodo ob golf igrišču med 9. in 16. uro, bodo brezplačno v pokušino na voljo izbrane jedi Okusov Kamnika.

Lani je Slovenija prejela prestižno nagrado za najbolj obetavno golf destinacijo za leto 2015 (Undiscovered Golf destination of the year 2015), pri čemer Golf Arboretum v idiličnem okolju in s pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe velja za enega najlepših golf igrišč pri nas.

Okusi Kamnika pa so eden prvih regijskih kulinaričnih produktov v Sloveniji. Gre za izbor kulinaričnih posebnosti regije, ki imajo izjemno kulturno vrednost. Kamniške med drugimi obsegajo trnič, trdi sir hruškaste oblike, okrašen z rezljanimi »pisavami«, kamniško kajžerco, polobarjeno klobaso, tuhinjsko filo iz kruha, jajc, šunke, jajc, čebule in smetane, sladkosnedce očara kloštrska kremšnita iz Uršulinskega samostana, ljubitelje domačih zvarkov pa rušovc, žganje iz vršičkov in storžev ruševja.

Na stojnicah bodo brbončice tako igralcev golfa kot obiskovalcev, z naštetimi jedmi Okusov Kamnika, razvajali Kamniška turistična društva, Gostilna Repnik, restavracija Potočka iz Term Snovik in hiša slaščic Tarangela, nekaj izbranih kamniških okusov pa bo na voljo tudi v restavraciji Arboretuma.

Festival in golf turnir bosta potekala v vsakem vremenu. 

Vljudno vabljeni.

Besedilo in fotografiji: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice