Mali grad

Okusi Kamnika in prijazna srečanja na tržnici Podeželje in Eko

29.08.2015

 

Sveže sobotno jutro  nam je na Glavnem trgu postreglo z avgustovsko tržnico Okusi Kamnika – Podeželje in Eko. Od 8. do 13. ure ste lahko izbirali med bogato ponudbo na stojnicah z  domačimi pridelki in izdelki okoliških kmetij  ter lokalnimi rokodelskimi izdelki. Predstavili so se: Bio Iris, Zelenjavni vrt Tina, Kmetija Pr Prajz, Kmetija Pr Kajet, Kmetija Pr Gabršk, Ivankini krofi, Hiša slaščic Tarangela, Moja narava, Hiška pisanih daril, Kamniške vezilje, Kmetija Pr Anžič, Kmetija Pibernik, Zlata ptička, Kmetija Pelicon iz Goriških Brd, Marija Šmid z izdelki iz krep papirja, Vrtnarstvo Bohinec in Kmetija Šenveter.

Za ustvarjanje pravega vzdušja so poskrbeli člani Folklorne skupine Kamnik, ki so z ubranimi plesnimi koraki prikazali nekaj slovenskih ljudskih plesov. Obiskovalce pa je v preteklost popeljal srednjeveški kovač novcev.

Za ustvarjalnost in umetniško izražanje otrok je od 10. ure naprej potekala brezplačna »ustvarjalnica«, ki so jo pripravila dekleta iz Hiške pisanih daril.

Še vedno radi izrekamo stare vremenske pregovore, saj se v njih pretaka spomin na naše prednike, zato je nemalokateri obiskovalec danes na tržnici tudi pokramljal s kmetom o naklonjenosti letošnjega poletnega vremena za kmetovanje. Lep, sončen in topel dan je za nami, star slovenski pregovor pa pravi, da »orehe piškave stori rad dež na Janeza glave« in glede na današnji dan napoveduje dobro letino orehom.

Mmm....že na septembrski tržnici  bo zadišalo po jesenskih plodovih. Srčno vabljeni.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

 


<< Nazaj | Novice