Mali grad

Oktober - mesec požarne varnosti s sloganom »Za požarno varnost v večstanovanjskih stavbah skrbimo vsi!«

26.09.2019

 

Oktober - mesec požarne varnosti s sloganom »Za požarno varnost v večstanovanjskih stavbah skrbimo vsi!«Projekt Oktober – mesec požarne varnosti izvaja Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije in Slovenskim združenjem za požarno varstvo. Tema letošnjega leta je namenjena zvišanju požarne varnosti v večstanovanjskih stavbah, s sloganom Za požarno varnost v večstanovanjskih stavbah skrbimo vsi! pa tako s torkom, 1. oktobra 2019, vstopamo v mesec požarne varnosti.

Letošnji slogan je namenjen lastnikom in uporabnikom stanovanj v večstanovanjskih stavbah kot opomnik na pomen požarne varnosti. Zanjo je treba poskrbeti v skupnih prostorih, na zunanjih površinah in v stanovanjih. Določene naloge s področja varstva pred požarom pa morajo izvajati tudi upravniki, kot pooblaščenci etažnih lastnikov.

Preprečevanje požarov je pomembno, zato je bila s strani pripravljavcev meseca požarne varnosti za ozaveščanje stanovalcev pripravljena zgibanka in priporočila za lastnike in uporabnike stanovanj.

Doplačilna znamka v času tedna požarne varnosti (od 7. do 12. oktobra)

V tednu požarne varnosti od 7. do 12. oktobra 2019 so posamezniki in ustanove pri oddaji pošiljk v notranjem in mednarodnem prometu dolžni poravnati prispevek v višini 0,15 evra za doplačilno znamko. Pošiljke s knjigami, časopisi in revijami so oproščene plačila prispevka.

Vir: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije in Slovensko združenje za požarno varstvo


<< Nazaj | Novice