Mali grad

Oko Kamnika - noč v Kamniku

14.08.2014

 

Včeraj je potekala otvoritev razstave Oko Kamnika, ki jo že 10 let pripravljajo člani Foto kluba Kamnik. Letos se na razstavi, ki smo jo podnaslovili Noč v Kamniku, predstavlja 12 avtorjev s 16 fotografijami, ki jih je med 39 prispelimi izbral žirant Martin Fujan. Razstava je postavljena na Glavnem trgu v Kamniku, otvoritev pa je zaradi slabega vremena potekala v prostorih Turistično informacijskega centra Kamnik. Udeležil se je je tudi župan Marjan Šarec in povedal nekaj besed.

Oko Kamnika je razstava fotografij na prostem skozi katero člani Foto kluba Kamnik vsako let predstavimo svoj pogled na mesto in okolico. Fotografije tematsko združimo v usklajeno celoto.Letos, kot pove že naslov - Noč v Kamniku, smo poskusili prikazati večerno/nočno dogajanje v mestu. Na razstavi tako najdemo raznolike prizore mestnih in predmestnih ulic in arhitekture, panoramske posnetke, prizore družabnega življenja, ter druge detajle. Ob ogledu fotografij se gledalcu utegne zarisati ločnica ravno med fotografijami, ki prikazujejo vsakdan življenja mesta, ter prizori (pri)mestne pokrajine, ki v odsotnosti človeka izražajo praznino. Morda je ravno tu prostor za vprašanje, ali se Kamnik res spreminja v spalno naselje, kot menijo nekateri, ali pa vendarle ponuja dovolj urbanega (tudi nočnega) življenja, da se lahko kiti z imenom - mesto.Odgovor bo iskal (ali pa tudi ne) gledalec sam, vsekakor pa bodo fotografije zadovoljile tudi tiste, ki jih zanima zgolj/bolj estetska plat, ki pa je mesto ponuja v obilici, samo ujeti jo je potrebno v objektiv.

Razstavljajo avtorji Andrej Flerin, Klara Galičič, Blaž Janežič, Maja Jemec, Dušan Letnar, Brane Mihajlov,Robert Novak, Ana Stanovnik Perčič, Ana Pogačar, Aleš Senožetnik, Mateja Ravnikar in Rudi Volkar.

Besedilo: Ana Stanovnik Perčič in Aleš Senožetnik
Fotografije: Rudi Volkar


<< Nazaj | Novice