Mali grad

Oko Kamnika - Noč v Kamniku

12.08.2014

 

Andrej Flerin, Klara Galičič, Blaž Janežič, Maja Jemec, Dušan Letnar, Brane Mihajlov, Robert Novak, Ana Stanovnik Perčič, Ana Pogačar, Aleš Senožetnik, Mateja Ravnikar, Rudi Volkar

Glavni trg v Kamniku v sredo, 13. avgusta 2014, ob 20. uri.

Vabljeni na razstavo Oko Kamnika, ki jo letos pod naslovom Noč v Kamniku člani Foto kluba Kamnik pripravljajo že desetič.
 
Oko Kamnika je razstava fotografij na prostem skozi katero člani Foto kluba Kamnik vsako let predstavijo svoj pogled na mesto in okolico. Vsako leto se tudi tematsko zamejijo, ter na ta način fotografije združijo v usklajeno celoto.  Letos, kot pove že naslov - Noč v Kamniku, so poskusili prikazati večerno/nočno dogajanje v mestu. Na razstavi tako najdemo raznolike prizore mestnih in predmestnih ulic in arhitekture, panoramske posnetke, prizore družabnega življenja, ter druge detajle. Ob ogledu fotografij se gledalcu utegne zarisati ločnica med fotografijami, ki prikazujejo vsakdan življenja mesta, ter prizori (pri)mestne pokrajine, ki v odsotnosti človeka izražajo praznino. Morda je ravno tu prostor za vprašanje, ali se Kamnik res spreminja v spalno naselje, kot menijo nekateri, ali pa vendarle ponuja dovolj urbanega (tudi nočnega) življenja, da se lahko kiti z imenom - mesto. Odgovor bo iskal (ali pa tudi ne) gledalec sam, vsekakor pa bodo fotografije zadovoljile tudi tiste, ki jih zanima zgolj/bolj estetska plat, ki pa je mesto ponuja v obilici, samo ujeti jo je potrebno v objektiv.

Razstavo si lahko ogledate na Glavnem trgu v Kamniku, do 10. septembra 2014.

Besedilo in fotografija: Foto klub Kamnik


<< Nazaj | Novice