Mali grad

Ogrevanje za sobotni derbi s Salonitom

17.10.2013

 

Ker so se kamniške odbojkarice z Zrečankami dogovorile samo za eno tekmo osmine finala pokala Slovenije, jutri v kamniški športni dvorani ne bo dvojnega sporeda. Tako bo na sporedu le povratna tekma osmine finala moškega pokala Slovenije, v katerem bodo odbojkarji Calcit Volleyballa ob 20. uri gostili ekipo ExŠoštanj, ki so jo na prvi tekmi premagali s 3:0 (17, 26, 15). Že v soboto pa se v Kamniku obeta prvi derbi v 1. DOL, saj v gosteh prihaja Salonit iz Kanala.

Kamničani so uspešno začeli letošnjo sezono, saj so na prvi tekmi osmine finala, z izjemo drugega niza, brez večjih težav opravili z nekdanjimi igralci Šoštanja, več težav pa so jim v prvem krogu 1. DOL povzročili odbojkarji Fužinarja. Obe zmagi sta bili za varovance Marka Brumna pričakovani, prav tako zanesljivo zmago pričakujejo v jutrišnji povratni tekmi osmine finala slovenskega pokala. Šoštanjčani so bili na prvi tekmi v drugem celo na pragu izenačenja v nizih, saj so imeli zaključno žogo, vendar so Danijel Pokeršnik, Tine Kvas in Jernej Stavbar preprečili izenačenje.

»Tekmi v Topolšici in prvenstveno v Kamniku smo odigrali bolj ali manj korektno. V pokalu si v drugem nizu ne bi smeli dovoliti takšnega padca, proti Fužinarju pa smo slabše igrali v prvem in tretjem nizu. Še vedno nismo najboljši na sprejemu, kar ni presenetljivo, kajti Štembergar Zupan je že bil nosilec igre v svoji ekipi, medtem ko Domen Kotnik in Žiga Štern to še nista bila. Prav tako tudi Martin Hrast v zadnjih letih ni bil ključen igralec, saj sta bila v prednosti Matija Jereb in lani Jan Brulec. Ampak ne glede na vse, za zdaj lahko pohvalim vse igralce, je pa res, da se določenim v najtežjih trenutkih nekoliko zatresejo roke in tu je recimo Danijel Pokeršnik v tretjem nizu proti Fužinarju pokazal, kako je treba igrati. Jutri proti Šoštanjčanom pričakujem našo zanesljivo zmago, hkrati pa bo to že priprava na sobotni derbi s Salonitom,« je pred jutrišnjo povratno tekmo osmine finala pokala Slovenije povedal trener Calcitovcev Marko Brumen.

S kom bodo Kamničani igrali v četrtfinalu, bo znano šele jutri, kajti na prvi tekmi osmine finala so Črnučani, ki jih vodi nekdanji slovenski reprezentant in zdajšnji direktor slovenske moške reprezentance Tomi Šmuc presenetili Kranjčane, ki so bili po zmagi v prvem nizu v nadaljevanju popolnoma nemočni. Prav tako bomo jutri dobili tudi druge četrtfinalne pare - enega in to med Šoštanjem Topolšico in Lunus Mariborom že imamo, saj sta obe ekipi v osmini finala igrali le po eno tekmo -, v četrtfinale pa so tudi že uvrščeni branilci naslova, odbojkarji ACH Volleyja, ki so v eni tekmi izločili bistriški Murexin. Če ne bo kakšnih večjih presenečenj, bo zadnji četrtfinalni par med Salonitom in Go Volleyjem.

Pari povratnih tekem osmine finala pokala Slovenije za moške, jutri: Panvita Pomgrad – Krka (dvorana OŠ I, 20:00), 3:0 (11, 17, 17)*, Calcit Volleyball – ExŠoštanj (ŠD Kamnik, 20:00), 3:0 (17, 25, 16)*, Astec Triglav – Črnuče ACH I (ŠD Planina, 19:15), 1:3 (25, -19, -18, -17), ŠD Hit Nova Gorica – Salonit Anhovo (HIT ŠC Šempeter, 20:00), 0:3 (-17, -14, -12)*, Fužinar Ravne Metal – Go Volley (dvorana OŠ Prežihov Voranc, 19:00), 0:3 (-20, -22, -17)*; ena tekma: Murexin – ACH Volley 0:3 (-11, -17, -17), KekoOprema Žužemberk – Lunus Maribor 0:3 (-13, -25, -12), Prigo Brezovica – Šoštanj Topolšica 0:3 (-18, -12, -24).

opomba: * - izidi prvih tekem.

Besedilo: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice