Mali grad

Odprto veteransko prvenstvo občine Kamnik v streljanju z malokalibrsko puško

28.03.2015

 

OZVVS Kamnik–Komenda je v Špitaliču pri Lovskem domu, v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo ter v sodelovanju z Občino Kamnik, preredila 11. občinsko odprto tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško za prehodni pokal, ki se ga je udeležilo 54 tekmovalcev. Dogodka se je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Matej Slapar, prisostvovala pa sta tudi predsednik Zveze slovenskih častnikov območnega združenja Kamnik – Komenda Marjan Schnabl in predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo mag. Zvonko Cvek. 

Zbrane je sprva pozdravil in nagovoril predsednik strelskega društva Veteran Kamnik Janez Volkar, nato pa besedo predal podžupanu Mateju Slaparju, ki je ob začetku prvenstva zbranim zaželel mirno roko in še dodal: »Lepo pozdravljeni vsi skupaj. Sprva bi opravičil župana Marjana Šarca, ki je žal odstoten zaradi bolezni ter si želimo in verjamemo, da se bo čim prej pozdravil. Predvsem vi, veterani vojne za Slovenije, ste tisti, ki ste aktivno sooblikovali našo državo. V današnjem času se marsikdaj zdi, da so se te teme izrodile, a verjamem, upam in si želim, da ne obupamo, držimo skupaj in, da bomo ta voz vsi skupaj potegnili naprej, v dobrobit državljank in državljanov.«

Najboljšim strelcem so bila podeljena bronasta, srebrna in zlata priznanja, najboljši ekipi pa prehodni pokal OZVVS Kamnik.

Rezultati tekmovanja v kategoriji ekipno in kategoriji posamično


<< Nazaj | Novice