Mali grad

Odprto veteransko prvenstvo občine Kamnik v streljanju z malokalibrsko puško

26.03.2016

 

Dopoldan se je v Špitaliču pri Lovskem domu odvijalo odprto veteransko prvenstvo občine Kamnik v streljanju z malokalibrsko puško. Zbranim se je v imenu Občine Kamnik pridružil podžupan Igor Žavbi, skupaj s predstavnikom Združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik–Komenda Janezom Benkovičem in predsednikom Strelskega društva Veteran Kamnik Renatom Uraničem.

Odprto veteransko prvenstvo občine Kamnik v streljanju z malokalibrsko puško

Tekomovanje je priredilo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kamnik–Komenda v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo in v sodelovanju z Občino Kamnik. Udeleženci so se pomerili v kategorijah ekipno in posamično, leže brez jermena in steljskega telovnika brez naslona na tarčo 50x50 centimetrov, na razdalji 50 metrov ter v serijah 3 poskusno in 10 za rezultat.

Janez Benkovič je v imenu Združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik–Komenda pozdravil vse zbrane, pridružil se mu je tudi Renato Uranič iz Strelskega društva Veteran Kamnik, tehnične podatke je podal vodja tekmovanja Zdravko Vrankar. Ob tej priložnosti so se navzoči z minuto molka poklonili nekdanjemu predsedniku Strelskega društva Veteran Kamnik Janezu Volkarju.

Podžupan Igor Žavbi je pred začetkom prvenstva tekmovalcem zaželel obilo športne sreče in zdrav tekmovalni duh. Hkrati jim je čestital ob prihajajočem občinskem prazniku in ob velikonočnih praznikih, ki jih praznujemo v teh dneh.

Najboljšim strelcem bodo podeljena bronasta, srebrna in zlata priznanja, najboljši ekipi pa prehodni pokal Občine Kamnik.

Sodelovalo je 55 strelcev, uvrstitev je štela posamično in ekipno. Ekipa Strelsko društvo Veteran Kamnik 1 si je za las (odločala je uvrstitev na 3. mestu) ponovno priborila prehodni pokal.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.


<< Nazaj | Novice