Mali grad

Odprtje večnamenskega prostora enote Palček Vrtca Antona Medveda Kamnik

05.10.2018

 

Odprtje večnamenskega prostora enote Palček Vrtca Antona Medveda KamnikPodžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi se je skupaj z vodjo Oddelka za družbene dejavnosti Tino Trček in ravnateljico vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liano Cerar udeležil odprtja večnamenskega prostora enote Palček Vrtca Antona Medveda Kamnik.

Vrtec Antona Medveda Kamnik ima 14 enot, ena od njih pa je tudi enota Palček, ki ima prostore v nekdanji osnovni šoli v Šmartnem v Tuhinju. Program se izvaja v 2 igralnicah, kjer je ena igralnica namenjena oddelku za otroke od štirih let do vstopa v šolo, druga pa otrokom od dveh do štirih let. Imajo zunanje igrišče, primanjkoval pa jim je večnamenski prostor, ki so ga letos uredili v kletnih prostorih.

Poglobila so se tla in zamenjali estrihi, položen je bil športni pod in urejeno talno gretje z daljinskim upravljanjem, zamenjala sta se okna, itd. Večnamenski prostor je namenjen tako otrokom, ki obiskujejo vrtec, kot tudi zaposlenim in staršem.

V njem se bodo izvajale različne dejavnosti, in sicer od kulturnih do športnih. Prostor je bogatejši tudi za multimedijsko središče ter bo služil kot telovadnica za otroke, saj ga bodo v prihodnosti opremili še z dodatnimi telovadnimi rekviziti. Celotna vrednost investicije, ki se je financirala iz občinskega proračuna, je znašala približno 13.000 evrov.

Kako ponosni so na pridobitev, je danes ob uradnem odprtju pripovedovala ravnateljica vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar.

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi pa je ob tej priložnosti dejal: »Z veseljem sem se danes vrnil v svojo šolo. Prav v teh prostorih sem začenjal svoje korake v šolo. Na te prostore imam lepe spomine in verjamem, da jih boste s te hiše odnesli tudi vi ter se še dolgo spominjali, kako lepo ste se igrali in telovadili v teh, od danes dalje, novih prostorih. Verjamem, da se bodo v večnamenskem prostoru pletle številne lepe zgodbe.«

Otroci enote Palček so nam pripravili prijeten in otroško razigran kulturni program ter pokazali, da so zelo veseli nove pridobitve, ki jo bodo brez dvoma s pridom uporabljali. Za domače viže in poskočno vzdušje pa je poskrbel Gregor Štupar.


<< Nazaj | Novice