Mali grad

Odprtje saniranega prepusta potoka Stanjšek in prenovljene ceste od hišne številke 39 b do 38 c

03.04.2018

 

Odprtje saniranega prepusta potoka Stanjšek in prenovljene ceste od hišne številke 39 b do 38 cŽupan Marjan Šarec je popoldan s simboličnim prerezom traku skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Volčji Potok Francem Sršenom na parkirišču Arboretuma Volčji Potok odprl saniran prepust potoka Stanjšek in prenovljeno cesto od hišne številke 39 b do 38 c. Dogodka so se udeležile tudi nekatere svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Kamnik, predstavniki projektanta, izvajalcev del in nadzora. Novo pridobitev pa so pozdravile tudi krajanke in krajani Krajevne skupnosti Volčji Potok.

Sočasno z izgradnjo vodovodne infrastrukture na južnem delu občine Kamnik v okviru kohezijskega projekta »Oskrba s pitno vodo na območju Domžale–Kamnik« je bil v letu 2016 izveden tudi pločnik, in sicer od trgovine pri Arboretumu pa vse do občinske meje z občino Domžale. Zaradi težav z lastništvom zemljišč se je izvedba sanacije prepusta potoka Stanjšek na lokalni cesti Vir–Radomlje–Volčji Potok prestavila v leto 2017.

Z lastniki je bil v letu 2017 sklenjen dogovor in podpisana kupoprodajna pogodba, na podlagi katere je Občina Kamnik v last in posest pridobila potrebna zemljišča za sanacijo prepusta. Prav tako je bila obnovljena cesta od hišne številke 39 b do 38 c, in sicer v dolžini 175 metrov. Vozišče je bilo zaradi številnih udarnih jam in razpok v zelo slabem stanju. V okviru sanacije se je dogradila meteorna kanalizacija, zamenjal spodnji ustroj vozišča, posledično pa se je izvedlo asfaltiranje celotne širine ceste. Vrednost investicije saniranega prepusta potoka Stanjšek je znašala 48.772 evrov, prenovljene ceste od hišne številke 39 b do 38 c pa24.779,18 evrov.

Predsednik Krajevne skupnosti Duplica Franc Sršen se je ob odprtju novih pridobitev krajevne skupnosti zahvalim projektantu, izvajalcem, nadzoru in Občini Kamnik, nato pa besedo predal županu Marjanu Šarcu, ki je med drugim dejal: »Velika zahvala gre predsedniku krajevne skupnosti za trud in pomoč pri tem projektu. Kot je rekel tudi sam, ostaja še veliko dela za naprej. V vseh krajevnih skupnosti v občini ne bo narejeno vse, kar si želimo ali si želite, drage občanke, dragi občani. Bo pa marsikaj narejeno. A danes mi dovolite, da vam iskreno čestitam ob tej pridobitvi, s katerim je, lahko rečem, vhod v našo občino zdaj veliko lepši.«

Za kulturno popestritev odprtja so poskrbele učenke in učenci pevskega zbora Osnovne šole Marije Vere, za vezno besedo pa Ani Fidler.


<< Nazaj | Novice